Ripple, XRP
Ripple

Ripple (XRP) koers op het randje van een Golden Cross doorbraak

Ripple (XRP) staat op het punt een zogenaamde “golden cross” te vormen, een fenomeen dat optreedt wanneer een kortetermijn-gemiddelde, zoals het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA), het langetermijn-gemiddelde, bijvoorbeeld het 200-daagse EMA, kruist.

Een golden cross wordt vaak beschouwd als een sterk bullish signaal.

XRP klaar voor een grote prijsstijging?

Een golden cross is een vertraagde indicator, wat inhoudt dat het vooral informatie biedt over eerdere koersbewegingen. Ondanks dit retrospectieve karakter is de indicator van groot belang voor handelaren, omdat het een verschuiving in het marktsentiment kan aanduiden, van een neutrale of bearish houding naar een optimistisch vooruitzicht.

Momenteel handelt XRP rond de $0,57, net onder het kritieke weerstandsniveau van $0,58. Het doorbreken van dit niveau is van groot belang, omdat het niet alleen de golden cross zou bevestigen, maar ook de deur zou openen voor een grote prijsstijging.

Wees voorzichtig

Hoewel de technische opstelling er positief uitziet, zijn er enkele tekenen die tot voorzichtigheid manen. Het handelsvolume neemt namelijk af, wat kan wijzen op een verzwakking van de opwaartse trend. Als het volume niet overtuigend toeneemt, verkleinen de kansen op een succesvolle uitbraak.

In dat geval is een kortetermijncorrectie mogelijk. XRP blijft echter ook afhankelijk van het bredere sentiment in de cryptomarkt en de koers van Bitcoin. Als Bitcoin zijn opwaartse trend overtuigend kan hervatten, zou XRP nog aanzienlijke winst kunnen boeken. Voor nu is het dus een kwestie van afwachten, maar er is zeker reden tot optimisme voor XRP-bezitters.

Rechtszaak met de SEC ten einde

Ook externe factoren dragen bij aan het sterke momentum van XRP. Onlangs behaalde Ripple een belangrijke overwinning in de jarenlange rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Jarenlang hing het geschil met de SEC als een zwaard van Damocles boven Ripple en de koers van XRP. Met een schikking van $125 miljoen zijn de stormen eindelijk gaan liggen, en voor het eerst in lange tijd heeft Ripple weer de wind in de zeilen. Dit zou wel eens de weg kunnen vrijmaken voor nieuwe successen voor de XRP-koers.

Ontvang €50 bonus en maak kans op een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!

Wil je de cryptowereld betreden en misschien XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijg je een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt