RippleNet heeft in oktober meer transacties verwerkt dan in heel 2018

Tijdens de SWELL-conferentie in Singapore heeft Brad Garlinghouse tijdens zijn toespraak de prestaties van het bedrijf vergeleken met afgelopen jaar. Een van de successen van Ripple is RippleNet, dat exponentieel groeit.


Meer transacties in 1 maand dan heel 2018

Volgens Garlinghouse groeit RippleNet momenteel zo hard dat het in de maand oktober 2019 meer transacties heeft uitgevoerd dan in heel 2018. Ripple ziet bij RippleNet momenteel een groei van circa 10 keer per jaar. Volgens Garlinghouse worden er momenteel twee tot drie klanten per week toegevoegd. In zijn totaliteit heeft Ripple nu meer dan 300 klanten weten te werven. Gisteren publiceerde het bedrijf al een artikel op de website waarin het deze mijlpaal bekendmaakte.


Liquiditeit op aanvraag

Van deze 300 klanten werken nu enkele tientallen met XRP via liquiditeit op aanvraag (ODL). Eerder werd dit altijd uitgevoerd via het xRapid systeem, tegenwoordig zit dit binnen RippleNet. Deze aanpassing werd dit najaar doorgevoerd als onderdeel van een rebranding-campagne. Klanten hoeven hierdoor niet steeds te wisselen van Ripple-systemen. XRP lijkt zich hiermee een weg te vormen in acceptatie.


SWELL 2019

Momenteel is het jaarlijkse evenement ‘SWELL’ in Singapore aan de gang. Dit is een conferentie die jaarlijks wordt georganiseerd door Ripple. Tijdens deze conferentie worden meerdere aspecten van het bedrijf, de cryptocurrency en de blockchain besproken. Ondanks hoge verwachtingen in de community voorafgaand aan SWELL 2019 zagen we een forse XRP-prijsdaling in aanloop naar de conferentie.

Ripple heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Het heeft de blockchain-wereld flink op zijn kop gezet met zijn ongeëvenaarde blockchain-netwerk. Hiernaast heeft het de SWIFT-technologie van banken op de vlucht gezet.