Ripple swell ipo
Ripple

Ripple’s IPO: Spanning stijgt na Swell-conferentie

De recent afgesloten Ripple Swell-conferentie in Dubai bracht niet de verwachte aankondiging van een beursgang (IPO) van Ripple, wat leidde tot teleurstelling op de XRP-markt. Ondanks dit uitblijven van nieuws, blijven de geruchten over een mogelijke IPO in omloop. Crypto-influencer Eri benadrukte het belang van voorzichtigheid en een gedetailleerde benadering bij het bespreken van Ripple’s potentieel voor een beursgang, gezien de huidige marktomstandigheden en de onzekerheid rondom het bedrijf.

Voorzichtigheid geboden bij Ripple IPO

Eri benadrukte het belang van een zorgvuldige analyse bij gesprekken over een mogelijke beursgang van Ripple. Ze adviseerde om Ripple te vergelijken met gelijkaardige bedrijven, zoals Nium Global, een partner van Ripple, die zijn beursgang heeft uitgesteld tot 2025 en een dienst heeft gelanceerd voor het vastzetten van wisselkoersen. Ze wees ook op de uitgestelde beursgang van Tranglo, wat leidde tot financieel verlies.

Eri maakte verder een vergelijking met Nubank, waarvan de aandelenkoers daalde ondanks steun van grote investeerders. Dit illustreert de terughoudendheid van de markt tegenover nieuwe beursgangen. “Geen wonder dat investeerders niet enthousiast zijn over IPO’s. De grootste IPO’s van 2021 hebben 60% van hun waarde verloren,” merkte ze op. Dit duidt erop dat een IPO voor Ripple en XRP-investeerders mogelijk niet alleen maar positief nieuws zou betekenen. Voor een accurate bedrijfswaardering benadrukte ze het belang van het meenemen van aspecten zoals kasbalans, schulden en waarde van bezittingen.

Bezorgdheid over Ripple’s IPO in licht van SEC-conflict

Yassin Mobarak, de oprichter van Dizer Capital, heeft ook zijn bezorgdheid uitgesproken over de toekomst van Ripple’s beursgang, gezien het voortdurende conflict met de SEC. Hij refereerde aan een gesprek met Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, die verklaarde dat een IPO onwaarschijnlijk is zolang het bedrijf nog in een juridische strijd met de SEC verwikkeld is. Garlinghouse opperde wel de mogelijkheid van een IPO buiten de Verenigde Staten, maar zonder een specifieke tijdlijn te geven.

Deze uitspraken, in combinatie met de huidige marktomstandigheden, onderstrepen de complexiteit en onzekerheid rond de IPO-plannen van Ripple. Dit duidt erop dat verwachtingen van een spoedige IPO wellicht voorbarig zijn en dat er meerdere factoren in acht genomen moeten worden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%