Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki heeft maar weinig vertrouwen in de Amerikaanse overheid en met name in de Federal Reserve. Het strakke monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank zorgt er volgens Kiyosaki voor dat de Amerikaanse economie kapotgaat en dat ook regionale banken niet lang meer te leven hebben.
We hebben al een aantal banken zien omvallen, maar volgens Kiyosaki moet het ergste nog komen.
Kiyosaki staat bekend om zijn vlammende uitspraken op het internet en ook ditmaal stelt de investeringslegende niet teleur. Hij beschuldigt de Federal Reserve ervan dat de centrale bank probeert om grote banken te steunen en bereid is om daarvoor kleine banken in de problemen te brengen.
“WTF. What The Fed? Waarom vernietigt de Federal Reserve regionale banken door heel Amerika? Regionale banken zijn het hart en de ziel van de economie. Via de repo-markt is de Federal Reserve regionale banken aan het omleggen. Is dat de bedoeling? Proberen ze op een depressie aan te sturen?”, zo vraagt Kiyosaki zich op karakteristieke wijze af.
“Door alleen grote banken als JPMorgan te steunen is WTFed kleine regionale banken aan het slopen. Dat is harteloos. Regionale banken zijn het hart en ziel van de Verenigde Staten. Steun alsjeblieft kleine banken en bedrijven”, zo raast hij verder op Twitter.
Ook de doorlopende ontslagen bij Amazon zijn volgens Kiyosaki een voorbeeld van de liquiditeitscrisis die gaande is die de Amerikaanse economie stevig zal beschadigen. “Zelfs Amazon is beschadigd door de WTFed. Zonder de kredietstromen van de Federal Reserve moet Amazon 18.000 banen schrappen”, aldus Kiyosaki.
De voorspellingen van Kiyosaki over de toekomst van de Verenigde Staten zijn niet mals en zijn behoorlijk doemdonker te noemen. Eerder deze week riep hij namelijk nog dat Amerika het gevaar van hyperinflatie momenteel in de ogen aankijkt, dat er oorlog aankomt en dat ook een hongersnood niet uit te sluiten is.
Verder verwacht Kiyosaki dat de machtspositie van de Amerikaanse dollar stevig zal afbrokkelen als gevolg van de opkomst van de BRICS-alliantie. Landen als Brazilië, Rusland, India en China trekken steeds meer naar elkaar toe om een alternatief voor de Amerikaanse dollar te vormen.
Het lijkt op dit moment nog te vroeg om daar definitief uitspraken over te doen. Op dit moment is de Amerikaanse dollar nog verreweg de belangrijkste munt op aarde, maar volgens Kiyosaki is het goed om je alvast voor te bereiden. De investeringslegende zelf koopt voor Bitcoin, goud en zilver.
Aziatische beurzen kelderen en de Bitcoin koers zakt naar $76.000. Geopolitieke spanningen zorgen voor wereldwijde onrust op markten.
Donald Trump gaat als een olifant door een porseleinkast en veroorzaakt zware koersdalingen op de financiële markten.
Bitcoin dook vannacht naar 78.000 dollar, terwijl Donald Trump vreemde uitspraken deed over zijn importheffingen.
Op 28 maart zakt de crypto markt flink weg. Bitcoin daalt onder $86.000 en Ethereum verliest meer dan 5% aan waarde.
Elon Musks DOGE-team dringt door tot de SEC te midden van politieke spanningen en cryptovolatiliteit. Wat betekent dit voor toezicht en markten?
Ripple CEO Brad Garlinghouse verwacht dat de cryptomarkt biljoenen dollars kan groeien. Ook de XRP koers kan fors stijgen.