kiyo
Beurs

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud

Robert Kiyosaki, auteur van het beroemde boek Rich Dad Poor Dad, deed onlangs een verrassende uitspraak. Hoewel hij doorgaans positief spreekt over Bitcoin (BTC) en goud, verklaarde hij op X (voorheen Twitter) dat zilver volgens hem op dit moment de beste investering is.

Kiyosaki verwacht dat de zilverprijs aanzienlijk kan stijgen, mogelijk tot $50 per ounce (ongeveer 28,35 gram). Dit maakt zilver in zijn ogen aantrekkelijker dan cryptovaluta en andere edelmetalen zoals goud.

Stijgende vraag naar zilver creëert unieke kans

Kiyosaki benadrukt dat nu het ideale moment is om zilver te kopen, voordat de prijs te hoog wordt. Zijn voorspelling is gebaseerd op de groeiende wereldwijde vraag naar zilver, vooral in sectoren zoals medische technologie, elektronica en defensie. Maar liefst 95% van het beschikbare zilver wordt gebruikt voor industriële toepassingen, wat betekent dat er slechts een beperkte hoeveelheid zilver beschikbaar is voor de markt. Hierdoor, aldus Kiyosaki, zal de wet van vraag en aanbod de prijs van zilver omhoog duwen.

Zilver overschaduwt Bitcoin en goud?

Hoewel Kiyosaki een voorstander blijft van zowel Bitcoin als goud, waarschuwt hij dat de toenemende focus op zilver mogelijk de aandacht van investeerders zal verschuiven. De stijgende vraag naar zilver zou volgens hem kunnen leiden tot minder volatiliteit in de cryptomarkt en de goudsector. Dit zou een nieuwe trend onder beleggers kunnen veroorzaken, waarbij grondstoffen zoals zilver meer op de voorgrond komen te staan.

Technische analyse voorspelt opwaartse beweging

Naast de fundamentele factoren die de zilverprijs ondersteunen, wijst Kiyosaki ook op technische signalen die een verdere prijsstijging voorspellen. Een bekend patroon, het ‘cup and handle’-patroon, suggereert dat zilver klaar is voor een aanzienlijke opwaartse beweging. Dit patroon, dat wordt gekenmerkt door een komvormige prijsbeweging gevolgd door een lichte correctie, wordt vaak gezien als een sterk positief signaal op de lange termijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers op weg naar belangrijke uitbraak?
AEX koers herstelt van de crash, maar all-time high is ver weg
Grayscale wil multi-crypto fonds omzetten naar Spot ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk