kiyosaki
Regulatie

Robert Kiyosaki waarschuwt: Nieuwe bankencrisis dreigt door falende obligatiemarkt

Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van “Rich Dad, Poor Dad”, heeft opnieuw alarm geslagen over de financiële markten. Dit keer voorspelt hij dat de obligatiemarkt op het punt staat in te storten, wat volgens hem een nieuwe bankencrisis zou kunnen veroorzaken.

Kiyosaki, die bekendstaat om zijn sombere voorspellingen, adviseert investeerders om hun geld uit traditionele financiële producten te halen en te investeren in goud, zilver en Bitcoin.

Obligiemarkt op de rand van de afgrond

Kiyosaki vergelijkt de huidige situatie met de financiële crisis van 2008, toen een golf van niet-terugbetaalbare hypotheken de banken op de knieën dwong. Dit keer is het volgens hem de obligatiemarkt die dreigt te crashen. De obligatiemarkt bestaat uit de handel in schuldbewijzen, waarvan ongeveer 40% afkomstig is uit de Verenigde Staten, een land dat eerder de wereld in 2008 in een crisis stortte.

Banken gebruiken vaak complexe financiële structuren om tijdelijke problemen te verbergen, maar Kiyosaki gelooft dat dit niet lang kan doorgaan. Overheden worden gedwongen in te grijpen om de schade te beperken, maar de risico’s van een bankencrisis blijven volgens hem groot.

Vluchten naar goud, zilver en Bitcoin

Om deze risico’s te ontwijken, raadt Kiyosaki beleggers aan om te investeren in tastbare activa zoals goud, zilver en Bitcoin. Deze activa staan bekend als veilige havens, vooral in tijden van onzekerheid op de financiële markten. Ondanks dat Kiyosaki’s voorspellingen niet altijd zijn uitgekomen, blijft hij een voorstander van Bitcoin. Hij ziet het als een waardevaste investering die bestand is tegen de huidige economische uitdagingen.

Kan Bitcoin profiteren van een bankencrisis?

In 2008 steeg de prijs van goud aanzienlijk tijdens de financiële crisis, omdat het werd gezien als een zeldzaam goed dat zijn waarde behoudt wanneer traditionele valuta’s in waarde dalen. Bitcoin, dat enkele van dezelfde eigenschappen als goud deelt, zoals schaarste, wordt door Kiyosaki gezien als de nieuwe veilige haven. Als zijn voorspellingen kloppen, zou Bitcoin een flinke opmars kunnen maken naarmate de obligatiemarkt instort en banken in problemen raken.

Altcoins in de schijnwerpers

Hoewel Kiyosaki zich vooral richt op Bitcoin, kijken veel investeerders ook naar andere cryptomunten, zoals altcoins. Deze kleinere cryptovaluta bieden potentieel hogere rendementen, zeker in tijden van onzekerheid op de traditionele markten. Als de crisis toeslaat, zouden altcoins aanzienlijk in waarde kunnen stijgen, wat hen aantrekkelijk maakt voor durfkapitalisten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten