Robinhood
Exchange

Robinhood van plan om zijn aandelen van Sam Bankman-Fried terug te kopen

Robinhood heeft woensdag laten weten dat het gaat proberen zijn aandelen terug te kopen die zijn gekocht door voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried. Dit wil Robinhood doen omdat zijn belang van 7,6% in het bedrijf een omstreden factor blijft in zowel de strafzaak van Bankman-Fried als het faillissement van de ter ziele gegane exchange.

Terugkopen van aandelen

De aankoop zou een afleiding voor aandeelhouders wegnemen volgens CEO Vlad Tenev. Hij voegde eraan toe dat de aankoop van ongeveer 55 miljoen aandelen al was goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het bedrijf.

De aandelen van Robinhood schoten omhoog na de aankondiging. Ze stegen met meer dan 5%, tot ongeveer $11. Terwijl het bedrijf samenwerkt met het ministerie van Justitie, heeft Robinhood geen tijdlijn gegeven voor wanneer de aankoop voltooid kan zijn.

Aangezien er niet veel precedenten zijn voor dit soort situaties, kan ik niet voorspellen hoe lang dit zal duren.

– Tenev

Bankman-Fried en FTX-medeoprichter Gary Wang kochten afgelopen mei aandelen in Robinhood via een houdstermaatschappij genaamd Emergent Fidelity Technologies. Uit een gerechtelijk document dat afgelopen december is ingediend, bleek dat Wang en Bankman-Fried leningen van in totaal $546 miljoen aan hadden genomen bij Alameda Research om de aandelen te kopen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte vorige maand bekend dat het de aandelen in bewaring had genomen, die op het moment dat ze werden veiliggesteld een waarde hadden van ongeveer 450 miljoen dollar. De ter ziele gegane crypto-geldschieter BlockFi probeert echter ook de Robinhood-aandelen in handen te krijgen en beweert dat ze eraan zijn verpand onder de voorwaarden van een overeenkomst die afgelopen november is gesloten.

Robinhood blijft optimistisch

Onlangs hebben de advocaten van Sam Bankman-Fried een motie ingediend om de aandelen in bezit te houden. Dit deden zij met het argument dat hij ze nodig heeft om zijn strafrechtelijke verdediging te betalen. Ze voerden aan dat verzoeken van debiteuren van FTX om het geld veilig te stellen, moesten worden afgewezen.

Het bedrijf meldde dat de inkomsten uit cryptocurrencies op zijn handelsplatform af waren genomen tot $39 miljoen toen de prijzen vorige maanden met 24% daalden.

Robinhood benadrukte de release van zijn digitale wallet die is gebouwd voor zelfbewaring. Deze wallet zou naar eigen zeggen worden uitgerold naar meer dan één miljoen gebruikers. Het bedrijf zei dat de release van Robinhood Wallet een uitbreiding naar internationale markten markeert. Het stelt klanten over de hele wereld in staat stelt hun eigen cryptovaluta’s te bewaren.

Het bedrijf maakte bekend dat het totale bedrag aan assets in bewaring op zijn platform voor het vierde achtereenvolgende kwartaal is gedaald. De totale hoeveelheid is gedaald van $98 miljard een jaar geleden naar $62 miljard dit jaar. Het aantal cryptocurrencies op het platform daalde met 62%, tot $8 miljard vergeleken met $22 miljard van het jaar daarvoor.

Alhoewel de crypto-activiteiten in het laatste kwartaal van vorig jaar zijn afgenomen, zei het bedrijf dat het bemoedigd is door wat het sinds het begin van dit jaar heeft waargenomen. De crypto-prijzen hebben namelijk een teken van herstel vertoond.

Wij blijven erin geloven dat crypto een blijvertje is. We blijven in deze industrie investeren en zijn erg optimistisch.

– Jason Warnick, CFO van Robinhood.

Exchange nieuws

Binance krijgt miljoenenboete in India
BitFlyer neemt Japanse tak van FTX over
Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen