VR Gaming
Blockchain

Ronin-netwerk overtreft concurrenten met dagelijkse actieve gebruikers in 2024

Het Ronin-netwerk heeft andere blockchains overtroffen wat betreft het aantal dagelijkse actieve gebruikers (DAU). Dit gaming-georiënteerde ecosysteem bereikte in 2024 verschillende mijlpalen.

Volgens het onchain-dataplatform Token Terminal registreerde Ronin op 29 juli een DAU-telling van 2 miljoen, waarmee het Tron en Solana achter zich liet. Tron noteerde 1,8 miljoen actieve gebruikers, terwijl Solana de afgelopen 24 uur 1,2 miljoen gebruikers telde.

Mogelijke factoren die bijdrage leveren aan toename gebruikers

In een tussentijdse evaluatie op 23 juli wees het Ronin-team op factoren die mogelijk hebben bijgedragen aan de toename van het aantal actieve gebruikers. De groei in de eerste helft van 2024 werd deels aangedreven door een stijging van het volume op de non-fungible token (NFT) marktplaats Mavis Market en de notering van het Ronin (RON) token op Binance. Het Ronin-team gelooft dat deze ontwikkelingen gebruikers een ‘portaal’ hebben geboden naar hun ‘gamersland’.

Daarnaast rapporteerde het team 12 miljoen RON-houders en meer dan drie miljoen downloads van de Ronin Wallet. Het ecosysteem van Ronin omvat nu 15 speelbare games, met nog meer games in ontwikkeling.

Een significante gebeurtenis was de migratie van Pixels, een van de grootste Web3-games qua aantal gebruikers, naar Ronin in februari 2024. De maandelijkse actieve gebruikers van Pixels piekten in juni op 1,7 miljoen. In de afgelopen 12 maanden hebben spelers meer dan 15 miljoen aan Pixels (PIXEL)-tokens uitgegeven voor VIP-coupons in de game.

Naast gaming heeft Ronin ook zijn technologische stack verbeterd. Op 18 juni onthulde het plannen om Ronin zkEVM te introduceren, een zero-knowledge (ZK) Ethereum Virtual Machine (EVM) laag-2-keten met een aangepaste versie van de Polygon Chain Development Kit (CDK). Volgens Sky Mavis, het team achter Ronin, zal dit “Ronin verder decentraliseren” door gebruik te maken van ZK-proof layer-2 rollups. Het team gelooft ook dat dit het netwerk zal voorbereiden om in de toekomst miljarden aan transacties te verwerken.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom