Dogecoin moon
Dogecoin

Ruimtebedrijf wil fysieke Dogecoin naar de maan sturen

Een ruimtebedrijf zegt dat het plannen heeft om een fysieke Dogecoin (DOGE) naar de maan te sturen in december. In een nieuwe aankondiging vertelt het team achter de populaire memecoin dat Astrobotics, een firma gespecialiseerd in ruimte-robotica, van plan is om een fysieke Dogecoin in de Peregrine Lunar Lander te stoppen, die op 23 december lanceert.

Is dit goed voor de Dogecoin koers? Niet per se, maar je weet het in de crypto-industrie maar nooit met die memecoins.

Wat gaan we met de Dogecoin doen?

Het idee met de fysieke Dogecoin is om deze in de MoonBox van DHL te versturen. De MoonBox is een tijdscapsule die is ontworpen om goederen op de maan te bewaren voor een periode van honderden jaren.

De grote vraag is natuurlijk hoe de eigenaar van de inhoud van de MoonBox (of zijn nabestaanden) ooit naar de maan kunnen gaan om het pakketje op te halen.

Dat neemt niet weg dat het een grappig project is en dat het helemaal past bij een memecoin als Dogecoin. Serieus moeten we het allemaal niet nemen, maar leuk is het wel om na te denken over een pakketje op de maan.

Overigens gaan er niet alleen fysieke Dogecoin mee naar de maan, Bitcoin speelt ook een rol in het verhaal.

Bitcoin naar de maan?

Het Amerikaanse Bitcoin Magazine is namelijk van plan om een plaat naar de maan te sturen in dezelfde capsule, waarin een kopie van het eerste blok van de Bitcoin blockchain zit.

“Dit is de hoeksteen van het Bitcoin netwerk en vormt de fundering voor een ecosysteem dat onze perceptie van geld en de waardering en het beheer daarvan in het digitale tijdperk op de proef zou stellen”, zo valt er op de website van Astrobotic te lezen.

Verder stuurt BitMEX ook een fysieke Bitcoin naar de maan, die ze waarschijnlijk nooit meer terug zullen krijgen. “Een unieke fysieke munt, die bestemd is voor de maan, geladen met één Bitcoin”, aldus BitMEX.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Positief nieuws: Dogecoin bereikt mijlpaal met meer dan 5 miljoen adressen
Dogecoin bullish: 63% van alle adressen op virtuele winst
Analist voorspelt enorme stijging voor Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen