Rusland Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Rusland heeft in 2023 bijna 54.000 Bitcoin gemined

Vorig jaar werd in Rusland ongeveer 54.000 Bitcoin (BTC) gemined, met een geschatte waarde van 3 miljard dollar. Dit werd bekendgemaakt door Sergey Bezdelov, directeur van de Russian Industrial Mining Association, tijdens het Eastern Economic Forum 2024.

Cryptomining als strategische zet voor versterking van de Russische economie

Bezdelov verwacht dat de Bitcoin-productie de Russische overheid ongeveer 50 miljard roebel aan belastinginkomsten kan opleveren. Volgens hem zal de legalisatie van cryptomining in Rusland niet alleen meer investeerders aantrekken, maar ook de belastinginkomsten verder doen stijgen.

Op 8 augustus ondertekende president Vladimir Poetin een wet die cryptomining in Rusland legaliseert. Hierdoor kunnen Russische bedrijven, mits zij geregistreerd zijn en binnen bepaalde energieverbruikslimieten opereren, legaal deelnemen aan deze activiteiten.

Deze nieuwe wetgeving wordt gezien als een belangrijke stap voor de Russische economie, die al geruime tijd te maken heeft met zware sancties, voornamelijk door de invasie van Oekraïne. Door deze sancties neemt de interesse in cryptocurrencies als alternatief betalingssysteem toe, omdat ze mogelijkheden bieden om beperkingen te omzeilen.

De legalisatie van cryptomining wordt daarmee niet alleen gezien als een manier om belastinginkomsten te verhogen, maar ook als een strategische zet om de Russische economie te versterken in tijden van internationale druk.

Rusland lanceert cryptobeurzen voor internationale handel

Recente ontwikkelingen laten zien dat Rusland strategisch inzet op cryptobetalingen en digitale middelen om zijn internationale handel te versterken. Vorige maand berichtte een lokaal mediakanaal dat Rusland van plan is om minimaal twee cryptobeurzen te openen. Deze week maakte Bloomberg bekend dat Rusland al begonnen is met testrondes voor deze beurzen, wat bevestigt dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn.

De nieuwe cryptobeurzen zullen naar verwachting een centrale rol spelen in Rusland’s internationale handel, en zijn onderdeel van bredere inspanningen om de samenwerking met BRICS-landen te intensiveren. Dit initiatief is vooral gericht op het omzeilen van westerse sancties en het creëren van nieuwe handelsmogelijkheden binnen de BRICS-groep.

BRICS, een internationale organisatie die bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, heeft recentelijk nieuwe leden toegevoegd, waaronder Egypte, Iran, de VAE en Ethiopië. Ook Turkije bevindt zich in het proces van toetreding, wat de invloed van BRICS op de wereldhandel verder zou kunnen vergroten.

Start vandaag bij de veiligste crypto-beurs Kraken

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt weg: JPMorgan Chase CEO waarschuwt voor stagflatie
Bitcoin ETFs kenden vrijdag hun beste dag sinds eind juli
Bitcoin koers op weg naar $150.000 in 2025, ‘tikkende tijdbom’ setup voorspeld
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt