Bitcoin

Russische overheidsfunctionaris verwacht 20% van alle Bitcoins te minen

Een Bitcoin mining bedrijf van een Russische overheidsfunctionaris is van plan een enorme farm te openen die 20% van alle Bitcoins gaat minen.


20% van wereldwijde BTC productie

RBC, een lokale nieuwszender, bericht vandaag dat een Russisch bedrijf genaamd ‘Russian Mining Company’ (RMC) van plan is om een metaalfabriek in de provincie Karelië om te gaan bouwen naar een BTC mining farm.

De metaalfabriek is in 2018 gesloten vanwege Amerikaanse sancties, maar krijgt nu dus mogelijk een herbestemming. Deze oude metaalfabriek moet een mining farm faciliteren die zo groot is dat het 20% van de wereldwijde BTC productie op zich kan nemen.

“Ons idee bestaat uit het ombouwen van de fabriek en de verkoop van zijn computerkracht als een service, dat wil zeggen IT-diensten aanbieden”, vertelt de overheidsfunctionaris en CEO Dmitry Marinichev.


Marinichev heeft banden met russische regering

De CEO van het bedrijf heeft dus banden met de Russische regering, maar dat betekent niet dat ze het altijd eens zijn met elkaar. Marinichev is bijvoorbeeld kritisch over bepaalde beleidsmaatregelen, met name over aspecten met betrekking tot internet.

Zo was Marinichev vel tegen de poging van de Russische regering om berichten app Telegram te blokkeren. Hij vertelt dat het ook een kansloze missie is om Telegram te proberen te blokkeren.

“Het is onmogelijk om het te blokkeren door IP-adressen op de zwarte lijst te zetten. Op die manier zal de strijd eindeloos doorgaan, zelfs als je bedenkt dat het klantgedeelte van Telegram open-source software is waarvan de innerlijke werking kan worden geanalyseerd en begrepen,” zei hij vorig jaar.


Bitcoin miners positief gestemd

Het Russische mining bedrijf is niet de enige die blijven investeren in het minen van Bitcoins. Zo is mining gigant Bitmain bezig met de grootste Bitcoin farm ooit te bouwen in de Amerikaanse staat Texas. Opvallend is trouwens dat deze farm gebouwd werd in een oude aluminium smelterij.

De BTC hash rate ligt dan ook op zijn hoogste punt ooit. Gegevens van Blockchain.com laten zien dat de hash rate 5 dagen geleden een recordhoogte heeft bereikt van 114,3 biljoen hashes per seconde. Deze ontwikkelingen geven dus aan dat miners positief gestemd zijn over de toekomst.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?