ftx
Regulatie

Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021

Een voormalige medewerker van Alameda Research, de investeringsfirma van Sam Bankman-Fried, claimt dat zijn oude werkgever achter de koersdaling van Bitcoin van 87 procent op Binance.US zat in oktober 2021. Op 21 oktober 2021 viel de Bitcoin koers vrij plotseling van 65.760 dollar naar 8.200 dollar, om meteen daarna weer terug te schieten naar de eerstgenoemde koers.

Binance.US claimde destijds dat het ging om een fout in het handelssysteem van één van de institutionele handelaren. Nu blijkt dat om Alameda Research te gaan.

Het miljoenen-incident

“Het incident gebeurde enkele weken nadat ik bij Alameda was begonnen. Ik kreeg net een beetje gevoel voor onze manier van werken en het handelssysteem”, aldus Aditya Baradwaj.

De voormalig medewerker van Alameda Research claimt dat er soms handmatig orders werden doorgevoerd. Bijvoorbeeld op momenten dat het automatische systeem bugs vertoonde of als er een mogelijkheid voor arbitrage was.

Op 21 oktober 2021 ging het volgens Aditya Baradwaj mis bij één van die handmatige orders. De komma werd verkeerd geplaatst en vervolgens verloor Alameda Research waarschijnlijk miljoenen op één transactie.

Om die reden donderde ook de Bitcoin koers gigantisch naar beneden. Puur omdat Alameda Research een fout maakte en zijn Bitcoin voor veel te weinig verkocht. Dit is een actie die tekenend lijkt voor de firma van Sam Bankman-Fried.

Sam Bankman-Fried

Zo lijkt er maar geen einde te komen aan de ellende rondom Sam Bankman-Fried en zijn bedrijven. Iedere keer weer duiken er nieuwe verhalen op van praktijken die je niet zou verwachten bij een miljardenbedrijf.

Wat dat betreft is het geen verrassing dat we nu in de verleden tijd over FTX praten en dat de beurs niet meer in leven is. Voor de crypto-industrie is het vooral jammer dat het allemaal op deze manier verlopen is.

Dit werkt immers niet bevorderlijk voor het vertrouwen in de industrie. Dat is door het relatief hoge aantal oplichtingspraktijken binnen crypto al niet hoog, maar FTX heeft dat vertrouwen een nieuwe knauw gegeven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers