Bitcoin, btc
Nieuws

Samson Mow: Bitcoin prijs kan naar $100.000 stijgen ondanks angst en marktcorrectie

Samson Mow, CEO van het Bitcoin-technologiebedrijf Jan3, stelt dat voorspellingen van een daling van de Bitcoin-koers naar $40.000 voornamelijk gebaseerd zijn op angst, en niet op technische analyses of fundamentele factoren.

Volgens Mow worden deze ‘bears’ gedreven door een ‘zelf gecreëerde angst’, waardoor hun voorspellingen weinig solide onderbouwing hebben.

Angstgedreven markten zijn niet duurzaam

Mow is van mening dat markten die op angst zijn gebaseerd nooit duurzaam zijn. “Kan angst de markt beïnvloeden? Absoluut. Maar het houdt nooit lang stand, omdat fundamentele factoren op de lange termijn altijd de overhand nemen,” schreef Mow in een bericht op X (voorheen Twitter).

Hij benadrukt dat zelfs na grote schandalen, zoals de ineenstorting van FTX, de Bitcoin-prijs uiteindelijk herstelt dankzij de sterke onderliggende fundamenten.

Mow ziet kansen voor Bitcoin-stijging naar $100.000 ondanks schuldencrisis

Hoewel Bitcoin momenteel onder de $60.000 handelt, ziet Mow evenveel kans op een stijging naar $100.000. Hij wijst op de groeiende schuldenlast van de Amerikaanse overheid, die dagelijks meer dan $3 miljard aan rente betaalt, en de toenemende adoptie van Bitcoin door bedrijven en pensioenfondsen.

“Bitcoin kan net zo goed naar $100.000 stijgen, ondersteund door factoren zoals de enorme schuldenlast, strategische Bitcoin-reserves, en de investeringen van pensioenfondsen en bedrijven,” aldus Mow.

Het economische platform The Kobeissi Letter benadrukt dat de rente-uitgaven van de Amerikaanse overheid in tien jaar zijn verdrievoudigd en in slechts 2,5 jaar zijn verdubbeld, wat zij omschrijven als een “schuldencrisis”.

Extreme angst heerst

De Crypto Fear & Greed Index staat momenteel op 23, wat wijst op “extreme angst” onder investeerders. Verschillende analisten waarschuwen voor een mogelijke correctie van de Bitcoin-prijs naar onder de $50.000 in de komende dagen.

BitMEX-oprichter Arthur Hayes lijkt deze angst te delen en liet in een bericht op X weten dat hij verwacht dat de prijs onder de $50.000 zal dalen.

Ondanks deze zorgen blijft Mow optimistisch. Hij is ervan overtuigd dat de kracht van Bitcoin uiteindelijk zal zegevieren en dat de markt op de lange termijn voldoende redenen biedt voor vertrouwen, ondanks tijdelijke angstmomenten.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt