Bitcoin, Blockchain,, Trending

Samsung voegt Bitcoin toe aan Blockchain Keystore

De Zuid-Koreaanse techreus Samsung heeft Bitcoin (BTC) toegevoegd als betaaloptie aan zijn gedecentraliseerde appstore.


De Samsung Blockchain Keystore

De blockchain keystore van Samsung wordt momenteel door zes Samsung smartphones ondersteund, namelijk de Galaxy S10, S10+, S10e, S10 5G, Note10 en Note10+. De blockchain keystore is helaas nog niet beschikbaar in Nederland.


Wat is de Blockchain Keystore?

In juli van dit jaar is de blockchain keystore officieel live gegaan en biedt accountbeheer, back-up tools, betaling en de facilitering van digitale handtekeningen. Oorspronkelijk werd dit uitgevoerd door middel van de Ethereum-blockchain, maar door een aantal updates is dit nu uitgebreid. Zo zijn er nu twee nieuwe diensten. De eerste dienst is een door A.I. aangedreven analyse DApp met de naam Jupiter. De tweede dienst is een op QR-code gebaseerde peer-to-peer Smartphone wallet met de naam Mars. Beide diensten zijn al geïntegreerd in de Galaxy S10 en nieuwere versies.


Blockchain smartphones

Blockchain smartphones zijn in de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Zo werd er al eerder de HTC Exodus gelanceerd, één van de eerste blockchain smartphones op grotere schaal. Ook het bedrijf Sirin Labs heeft een blockchain-smartphone gelanceerd in 2018, die claimde dat zij de allereerste op blockchain gebaseerde smartphone lanceerde.

Nu de nieuwe Galaxy-lijnen ook deze functies geïntegreerd krijgen, neemt de adoptie op de blockchain-technologie steeds verder toe.

Bitcoin nieuws

Kaiko: De cryptomarkt is eindelijk hersteld van het gigantische FTX-debacle
Recorduitstroom Grayscale pijnigt de Bitcoin koers
Analist: ‘Bitcoin kan een sprint naar $160.000 maken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
XRP nieuws: Waarom 22 maart het lot van Ripple kan veranderen
Bitcoin koers daalt na signalen van zware oververhitting