Samsung AI
Tech

Samsung werkt aan nieuwe AI-telefoons met innovatieve vormfactor

Techgigant Samsung onderzoekt manieren om de vormfactor van zijn smartphones te veranderen, zodat deze beter geschikt zijn voor generatieve AI-applicaties en -functies.

In een recent interview met de Australian Financial Review onthulde Roh Tae-moon, president van Samsung’s Mobile Experience-eenheid, dat een nieuwe generatie “AI-telefoons” er “radicaal anders” uit zal zien dan de huidige standaardtelefoons.

Mobieler maken van “AI-telefoons”

Een succesvolle implementatie zou deze “AI-telefoons” mobieler maken, en voorzien van meer sensoren en grotere schermen dan de huidige modellen. Roh benadrukte dat een aanzienlijk deel van Samsung’s onderzoek en ontwikkeling van mobiele telefoons nu gericht is op deze nieuwe generatie telefoons. Hij gaf echter geen specifieke details over de nieuwe vormfactoren waaraan het bedrijf werkt.

De vormfactor, een hardware-ontwerpaspect dat de grootte, vorm en andere fysieke specificaties van componenten definieert, heeft sinds de introductie van Apple’s iPhone geleid tot een standaard slanke rechthoekige vorm voor smartphones.

Galaxy AI onlangs nog gelanceerd

Roh’s uitspraken volgen enkele maanden na de lancering van Samsung’s “Galaxy AI”-systeem in mei, dat naar verschillende Samsung-telefoons werd uitgerold. Dit systeem is bedoeld om bestaande functies te optimaliseren, nieuwe tools voor gebruikers toe te voegen en de algehele functionaliteit van Samsung-telefoons te verbeteren.

Ondertussen hebben enkele andere marktdeelnemers geprobeerd hun eigen AI-apparaten met unieke vormfactoren te introduceren, hoewel deze tot nu toe geen mainstream succes hebben geboekt. De Rabbit R1 kreeg veel aandacht bij de lancering in maart 2024, met de belofte van een AI-apparaat dat spraakinteractie en taakuitvoering mogelijk maakt. Echter, tech-recensent Marques Brownlee bekritiseerde het apparaat als “grensoverschrijdend niet-functioneel” met een slechte batterijduur en beperkte mogelijkheden om vragen te beantwoorden. Brownlee beschreef een soortgelijk product, de Humane AI, als “het slechtste product dat ik ooit heb beoordeeld.”

Samsung’s grootste concurrent, Apple, kondigde in juni een samenwerking aan met OpenAI, de maker van ChatGPT, om AI-functies voor de iPhone te ontwikkelen. Google heeft ook AI geïntegreerd in zijn smartphones en Android-besturingssysteem.

Tech nieuws

Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
IBM introduceert ‘Lightweight Engine’ voor WatsonX.ai-service
Curio haalt $5,7 miljoen op voor web3-gamedev
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?