bitcoin koers
Bitcoin

SEC Beoordeelt Tweede Bitcoin Spot ETF: Valkyrie Volgt BlackRock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een tweede spot Bitcoin ETF-aanvraag voor beoordeling in behandeling genomen, slechts een week na het beoordelen van de eerste.

SEC neemt nog een Bitcoin ETF in behandeling

De SEC heeft de aanvraag van Valkyrie voor een spot Bitcoin ETF, de Valkyrie Bitcoin Fund, toegevoegd aan haar officiële agenda. Dit gebeurt kort nadat de instantie het spot Bitcoin ETF-voorstel van BlackRock in behandeling heeft genomen.

De Acceptatie van Valkyrie’s Voorstel

Het Valkyrie Bitcoin Fund is het tweede spot Bitcoin ETF-voorstel dat in behandeling is genomen door de SEC in een week tijd, volgend op het eerdere voorstel van BlackRock. Valkyrie diende hun voorstel, dat al een tijdje bestond, opnieuw in op 21 juni. Dit gebeurde slechts vijf dagen na het innovatieve ETF-voorstel van BlackRock dat op 13 juli door de SEC werd erkend.

Valkyrie koos voor ‘BRRR’ als de ticker voor hun ETF, wat verwijst naar een populaire meme die het geluid van geld drukken symboliseert. In een vergelijkbare beweging als BlackRock op 5 juli, bracht Valkyrie een wijziging aan in hun indiening en voegden zij crypto-exchange Coinbase toe als een zogenaamde “surveillance-sharing” partner. Deze stap verbindt de toekomst van beide ETF-aanvragen vermoedelijk met elkaar.

Start van de Publieke Commentaarperiode

Met de officiële vermelding van het voorstel op de kalender van de SEC, is de publieke commentaarperiode nu van start gegaan. Deze periode is een belangrijk onderdeel van het reguleringsproces waarbij het publiek en andere instellingen de kans krijgen om hun visie op de ETF kenbaar te maken.

De belanghebbenden kunnen hun mening delen over verschillende aspecten van de ETF, zoals de mogelijke impact op de markt, maatregelen ter bescherming van investeerders en andere relevante factoren.

Volgens de door de SEC verstrekte deadline, duurt de commentaarperiode 21 dagen vanaf de datum van indiening in het Federal Register. Na afloop van deze periode zal de SEC het voorstel beoordelen, en mogelijk verzoeken om aanvullende informatie bij de aanvragers alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Conclusie

Het toenemende tempo waarin de SEC ETF-voorstellen in de cryptomarkt behandelt, benadrukt de groeiende aandacht voor deze sector. Terwijl het publiek en andere instellingen hun commentaar voorbereiden voor de aankomende commentaarperiode, is het duidelijk dat de komende weken belangrijk zullen zijn voor Valkyrie en BlackRock.

Deze periode zal niet alleen een gelegenheid bieden voor het delen van meningen en bedenkingen, maar kan ook de toekomst van deze ETF-voorstellen bepalen. Het is nu afwachten hoe de SEC zal reageren op de feedback en welke invloed dit zal hebben op de uiteindelijke beslissingen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December