Ethereum stijgt
Ethereum

SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers

De Amerikaanse Ethereum (ETH) ETF’s komen steeds dichterbij. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk voorlopige goedkeuring gegeven aan ten minste drie vermogensbeheerders voor hun spot Ethereum beursfondsen.

Volgens geruchten zouden de ETF’s volgende week dinsdag gelanceerd worden, meldt Reuters.

Nog een week wachten

Volgens bronnen van Reuters behoren BlackRock, Franklin Templeton en VanEck tot de aanvragers. Ook Fidelity, ARK 21Shares, Grayscale, Bitwise en Invesco Galaxy zijn in de race om Ethereum ETF-producten te lanceren.

Het enige obstakel is het indienen van definitieve “S-1” documenten door de aanvragers, wat vóór het einde van deze week moet gebeuren. Eric Balchunas, een ETF-expert bij Bloomberg, verwacht dat de SEC deze S-1-documenten officieel zal goedkeuren na sluitingstijd op maandag 22 juli. Als dit klopt, is de kans groot dat de spot Ethereum ETF’s vanaf dinsdag 23 juli verhandeld kunnen worden op de Amerikaanse beurzen.

De SEC, onder leiding van Gary Gensler, gaf eind juni een eerste ronde van feedback op de S-1-aanmeldingen. Dit was vijf weken nadat de SEC op 23 mei de 19b-4-aanmeldingen had goedgekeurd. Sindsdien lijkt het hele proces vrij soepel te zijn verlopen.

Wat kunnen we verwachten van de Ethereum ETF’s?

Het nieuws sluit aan bij recente uitspraken van Katherine Dowling van Bitwise. Op 9 juli zei zij:

“We zijn dicht bij de eindstreep van de lancering. We zien in de S-1-amendementen dat er steeds minder problemen zijn die heen en weer worden beoordeeld tussen de uitgevers en de SEC.”

Na de succesvolle lanceringen van Bitcoin ETF’s begin dit jaar zijn de verwachtingen voor de Ethereum-producten hooggespannen. Maar hoe goed kunnen de Ethereum ETF’s het eigenlijk doen? Matt Hougan, CIO van Bitwise, speculeerde dat de spot Ethereum ETF’s in de eerste 18 maanden van handel tot $15 miljard aan instroom zouden kunnen aantrekken. Ter vergelijking: de Bitcoin ETF’s hebben momenteel gezamenlijk ruim $50 miljard aan beheerd vermogen.

Als de goedkeuringen volgens de geruchten worden doorgezet, zullen de spot Ethereum ETF’s aanstaande dinsdag worden genoteerd aan de Nasdaq, de New York Stock Exchange en de Chicago Board Options Exchange.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging