lummis
Bitcoin

Senator Lummis: Amerikaanse overheid zal binnen 5 jaar 1 miljoen Bitcoin aankopen

Tijdens de Bitcoin Conference 2024 heeft senator Cynthia Lummis een opzienbarende aankondiging gedaan over de toekomstige rol van Bitcoin in de Amerikaanse economie. Lummis onthulde dat er een nieuwe wet is ingediend die bepaalt dat de Verenigde Staten Bitcoin als onderdeel van hun nationale reserves gaan opnemen.

Dit plan komt voort uit een groeiende overtuiging dat Bitcoin een sleutelrol kan spelen in de stabilisatie van de Amerikaanse economie.

Trump is goed voor Bitcoin

Volgens de senator zal onder voormalig president Donald Trump worden begonnen met het vasthouden en niet verkopen van de 200.000 Bitcoin die de Verenigde Staten momenteel bezitten. Dit markeert een belangrijke strategische keuze om digitale valuta als een waardevol bezit te erkennen.

Amerika moet binnen 5 jaar 1 miljoen BTC kopen

Daarnaast kondigde Lummis een ambitieus plan aan om in de komende vijf jaar 1 miljoen Bitcoin aan te kopen, wat neerkomt op ongeveer 5 procent van alle Bitcoin in omloop. Deze stap wordt gezien als een significant signaal van vertrouwen in de toekomst van Bitcoin en een verschuiving van het traditionele monetaire beleid.

Bitcoin als oplossing tegen schuldencrisis

Senator Lummis, een bekende voorstander van cryptocurrency, benadrukte dat ze Bitcoin ziet als een potentieel antwoord op de schuldencrisis waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd. Ze betoogde dat het opslaan van nationale reserves in Bitcoin, in plaats van in Amerikaanse dollars, kan helpen de economische stabiliteit te verbeteren en de afhankelijkheid van fiatvaluta’s te verminderen.

Deze aankondigingen hebben wereldwijd de aandacht getrokken en kunnen grote implicaties hebben voor de toekomst van digitale valuta’s in de wereldwijde economie. Met de Verenigde Staten die zich steeds meer richten op Bitcoin als strategisch bezit, lijkt de toekomst van cryptocurrency een centraal onderdeel te worden van de economische strategie van het land.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’