fentanyl
Regulatie

Senatoren dringen aan op actie tegen Crypto in Fentanyl-handel

Amerikaanse senatoren dringen aan op dringende maatregelen tegen het gebruik van cryptocurrency in de illegale fentanylhandel en roepen de overheid op tot extra inspanningen. Volgens de senatoren spelen cryptocurrencies een cruciale rol in deze dodelijke praktijk.

Senatoren Warren en Cassidy eisen actie

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren eist een update van de drugagentschappen over hun recente bevindingen en inspanningen met betrekking tot het gebruik van cryptocurrency in de illegale fentanylmarkt.

“We vragen om een update over de acties van de regering-Biden om drugshandelaren aan te pakken die crypto gebruiken om hun bedrijf uit te breiden en hun illegaal verkregen winsten wit te wassen,” schreven senatoren Warren en William Cassidy in een brief van 29 mei.

De brief, gericht aan de directeur van het Office of National Drug Control Policy, Rahul Gupta, en de administrator van de Drug Enforcement Administration, Anne Melissa Milgram, benadrukt hun bewering dat cryptocurrencies een “steeds prominentere rol” spelen in de fentanylhandel. Veel van deze illegale fentanyl komt in de Verenigde Staten terecht voor consumptie.

Warren en Cassidy willen dat de agentschappen voor 14 juni antwoorden hoe significant zij denken dat cryptocurrency een rol speelt in de drugshandel, welke nieuwe initiatieven in de komende 12 maanden zullen worden geïmplementeerd, en welke meetcriteria zullen worden gebruikt om het succes in de bestrijding van het illegale gebruik van cryptocurrency in de fentanylhandel te meten.

“Welke uitdagingen ondervinden uw kantoren bij hun inspanningen om het gebruik van cryptocurrency in illegale drugstransacties te voorkomen?” vroegen de senatoren ook.

Senaatsleden onderbouwen hun zaak

Bij het onderbouwen van hun zaak citeerden de senatoren een onderzoek van mei 2023, waaruit bleek dat ongeveer 80 Chinese bedrijven die fentanylprecursoren leveren, bijna $30 miljoen aan cryptocurrency-betalingen ontvingen. “Dit is genoeg om de benodigde precursoren aan te schaffen om een verbijsterende $54 miljard aan fentanylpillen te produceren,” schreven ze.

Warren is eerder bekritiseerd voor het aanhalen van verkeerd geïnterpreteerde gegevens in haar anti-crypto agenda. In een brief waarin zij illegale cryptocurrency-activiteiten adresseerde, citeerde Warren een artikel van oktober 2023 van The Wall Street Journal, dat de mate waarin Hamas cryptocurrency gebruikte om zijn terroristische activiteiten te financieren tijdens de Israëlisch-Palestijnse oorlog verkeerd weergaf. De WSJ heeft dit later gecorrigeerd.

Warren gaf geen openbare reactie op de verkeerd geciteerde gegevens. Ondertussen is de Amerikaanse advocaat en XRP-advocaat John Deaton van plan om in de komende maanden de zetel van Warren in de Senaat voor Massachusetts in te nemen. “Ik verheug me op de dag dat ik met haar op een podium sta en we praten over inkomensongelijkheid en het opioïdeprobleem,” zei Deaton tijdens Consensus.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken