Chips AI
Tech

Singapore investeert 100 miljoen dollar in quantum computing en AI voor financiële sector

De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft 100 miljoen Singaporese dollar ($74,36 miljoen) toegezegd om de quantum computing- en kunstmatige intelligentiecapaciteiten van de financiële sector te versterken.

Helpen van lokale financiële instellingen

De laatste kapitaalinjectie van de MAS — de centrale bank en financiële toezichthouder van Singapore — is bedoeld om lokale financiële instellingen te helpen quantum computing-infrastructuur op te zetten en de ontwikkeling en acceptatie van AI te versnellen.

De MAS introduceerde in 2022 de Financial Sector Technology and Innovation Scheme (FSTI 3.0) om de positie van Singapore als fintech-hub te versterken. Naast de initiële toezegging van 150 miljoen Singaporese dollar ($111,5 miljoen) over drie jaar, heeft de toezichthouder op 18 juli nog eens $74,36 miljoen toegezegd.

In aanmerking komende financiële instellingen ontvangen tot 50% cofinanciering voor het bouwen van quantum computing-technologiecentra en levensvatbare institutionele use cases. Bedrijven die quantumgebaseerde cybersecurityoplossingen bouwen, komen in aanmerking voor tot 30% cofinanciering.

Bouwen van AI-innovatiecentra

Een deel van het fonds zal worden omgeleid naar het bouwen van AI-innovatiecentra waar AI-modellen kunnen worden gebouwd, getraind en ingezet in verschillende use cases. De toezichthouder zei:

“Er zijn sterke vooruitzichten voor de financiële sector om AI toe te passen om sectorbrede problemen op te lossen die verder gaan dan wat elke financiële instelling afzonderlijk kan doen.”

MAS bevestigde dat het eerste AI-pilotproject is gewijd aan use cases voor oplichting en fraudedetectie. De toezichthouder zal banken, leveranciers van technologische oplossingen en overheidsinstanties betrekken bij de AI-pilot.

De FSTI-regeling is geldig tot maart 2026. De regering van Singapore overweegt echter om de regeling te verlengen op basis van de impact ervan op het fintech-landschap van de eilandnatie.

Goedkeuring verlening aan Paxos

Het nieuws komt nadat de MAS op 2 juli volledige wettelijke goedkeuring heeft verleend aan de Singaporese tak van Paxos, de door goud gedekte stablecoin Pax Gold (PAXG)-uitgever.

De wettelijke goedkeuring stelt Paxos in staat om een ​​stablecoin te lanceren die aansluit bij het aankomende wettelijke kader van MAS.

De Development Bank of Singapore (DBS), de grootste bank van Zuidoost-Azië qua beheerd vermogen, wordt de primaire bankpartner van Paxos. Volgens de aankondiging zal DBS verantwoordelijk zijn voor cashmanagement en bewaring van de Paxos stablecoin-reserves.

Tech nieuws

Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
IBM introduceert ‘Lightweight Engine’ voor WatsonX.ai-service
Curio haalt $5,7 miljoen op voor web3-gamedev
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?