solana, sol
Solana

Solana beleeft sterke on-chain groei ondanks recente koersdaling

Waar 2023 dramatisch begon voor Solana (SOL), eindigde het grandioos. Het jaar begon somber met een koers van slechts $9, maar sloot af met een indrukwekkende piek van $117. In het begin van 2024 zagen we echter een kleine terugval, waarbij de koers momenteel op $94 staat.

Ondanks deze daling in de marktprijs blijft het project zijn veerkracht tonen. Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat het netwerk een significante stijging in transactievolume heeft ervaren.

De dagelijkse economische activiteit op het netwerk noteerde een waarde van meer dan $42 miljard, wat een stijging is van 700% in slechts 30 dagen. Deze toename laat een stijgende adoptie zien van Solana in verschillende toepassingen zoals in de gedecentraliseerde finance (DeFi) sector van het platform en in het gebruik van non-fungible tokens (NFTs). Het suggereert dat  het netwerk steeds meer wordt gezien als een levensvatbaar platform voor deze toepassingen.

Verder hebben de gedecentraliseerde exchanges (DEX) binnen het Solana-netwerk een groei van 40% in het aantal voltooide transacties gemeld. Op 5 december bereikte de totale waarde op deze exchanges een indrukwekkende $1,15 miljard. Dit onderstreept het vertrouwen van gebruikers in de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van het netwerk. Het toenemende gebruik van Solana voor transacties versterkt het netwerkeffect, wat kan leiden tot een positieve feedbackloop waarbij de waarde van het netwerk toeneemt naarmate meer mensen het gebruiken.

Handelaar maakt 56.000% winst met Solana

Een crypto handelaar heeft opmerkelijk succes geboekt door een winst van maar liefst 56.000% te realiseren in slechts vijf dagen. Met een initiële investering van slechts 4 SOL, ongeveer $400 waard, slaagde de handelaar erin dit bedrag te transformeren naar $225.000. Dit indrukwekkende resultaat werd behaald door snel en strategisch te handelen in BORK, een nieuwe memecoin op het Solana netwerk.

Kort na de lancering van BORK kocht de handelaar 1,2 miljard BORK-tokens. Later verkocht hij deze tokens voor een bedrag van 1.454 Solana. Opmerkelijk is dat de handelaar na deze transactie nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid BORK-tokens in bezit heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC