solana
Solana

Solana blockchain integreert ChatGPT plugin

Op dinsdag kondigde de Solana Foundation aan dat ze een open-source referentie-implementatie hebben ontwikkeld waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om rechtstreeks vanuit ChatGPT te communiceren met het Solana-netwerk. Deze implementatie bevat een handige plug-in die nu te downloaden is op Github.

AI maakt Solana begrijpelijker en toegankelijker

“Deze integratie van Solana Labs fungeert als een modelvoorbeeld van hoe AI het begrijpen van gegevens en protocollen van Solana vergemakkelijkt. Daarnaast vergemakkelijkt AI de blootlegging van informatie over Solana’s computerinfrastructuur en DeFi-projecten. De bijbehorende plug-in opent diverse mogelijkheden, zoals het kopen van NFT’s, tokenoverdracht, interpretatie van gegevens van openbare accounts en het ontdekken van NFT-collecties op basis van bodemprijs.” Aldus de Solana Foundation.

Volgens Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana en CEO van Solana Labs, zal Artificial Intellegence de Solana blockchain praktischer en toegankelijker maken.

Het is van essentieel belang voor elke ontwikkelaar die consumentgerichte apps ontwikkelt om aandacht te besteden aan de interactie van hun app met AI-modellen. Dit platform biedt namelijk een nieuwe mogelijkheid om computers te instrueren over de gewenste taken en functionaliteiten.

– Yakovenko

Solana’s activiteit schiet omhoog

Volgens gegevens van The Block heeft Solana deze maand een opmerkelijke toename in activiteit ervaren. Dit komt doordat hogere tarieven op Ethereum en Bitcoin sommige gebruikers naar alternatieven zijn gaan kijken. Het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van nieuwe adressen op het Solana-netwerk bereikte vorige week het indrukwekkende aantal van 323.000. Dit is het hoogste aantal sinds juni 2022.

Uit de beschikbare gegevens blijkt dat Solana deze maand meer nieuwe adressen heeft aangetrokken dan in de afgelopen zes maanden.

Solana’s SOL, dat vorig jaar een aanzienlijke daling doormaakte tijdens de instorting van de FTX crypto exchange, heeft sindsdien een indrukwekkend herstel laten zien. Op jaarbasis is het token met 101% gestegen. Op dinsdag steeg het zelfs met 2,6% tot een prijs van $20,03.

De Solana Foundation heeft besloten om het beschikbare bedrag voor hun strategische subsidieprogramma voor AI te verhogen van $1 miljoen naar $10 miljoen. Tot nu toe heeft de stichting al 50 aanvragen ontvangen en blijft zij nieuwe projectvoorstellen accepteren.

De Solana Foundation heeft onlangs de lancering aangekondigd van een spannend acceleratorprogramma van drie maanden voor universiteitsstudenten, waarbij een volledig team van coaches is toegewijd aan het begeleiden van experimenten op het gebied van blockchain en AI.

Solana nieuws

Solana breekt record met 100 miljoen actieve adressen, maar bots en lege wallets werpen schaduw op succes
Standard Chartered: Solana (SOL) gaat beter presteren dan Ethereum en Bitcoin
Crypto analist: Solana zal binnen drie maanden de $260 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk