Solana, SOL
Solana

Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?

Solana (SOL) kende tegen het einde van 2023 een enorme stijging. De koers steeg van een dieptepunt van onder de $10 naar een lokale piek van ongeveer $210 in 2024, een toename van zo’n 2.000%.

Volgens een post van blockchain-analyseplatform Coin98 op X zagen we deze goede prestaties ook terug in het gebruik van het netwerk in het tweede kwartaal van 2024. Echter, het derde kwartaal ziet er een stuk minder rooskleurig uit.

De indrukwekkende Solana cijfers in Q2

In het tweede kwartaal genereerde Solana meer dan $26 miljoen aan vergoedingen en inkomsten. Deze vergoedingen zijn de kosten die gebruikers betalen voor transacties op de Solana blockchain. Een hogere vergoeding duidt op meer transacties, wat resulteerde in een 42-voudige groei ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook het totale handelsvolume van SOL bereikte een piek, met $292 miljard, bijna zeven keer hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Solana voerde meer dan 15,3 miljard transacties uit en had meer dan 900.000 dagelijks actieve adressen, een toename van 499% op jaarbasis.

Dankzij de toename in gebruikers noteerden ook de gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen op het platform een enorme groei. De totale vergrendelde waarde (TVL) van SOL steeg met meer dan 1000% op jaarbasis.

Daarnaast waren non-fungible tokens (NFT’s) erg in trek, met maar liefst 98 miljoen gecreëerde digitale objecten, een 54-voudige toename op jaarbasis. In het tweede kwartaal van 2024 waren er respectievelijk 1,4 miljoen unieke kopers en 678.000 verkopers van NFT’s.

Een teleurstellend Q3

Het derde kwartaal ziet er een stuk minder rooskleurig uit, wat samenvalt met het algehele bearish sentiment in de cryptomarkt. In de eerste week van Q3 daalde het aantal dagelijks actieve adressen sterk. Dit leidde ook tot een afname van het aantal dagelijkse transacties. Ondanks de dalingen in andere statistieken, bleef de totale vergrendelde waarde (TVL) van SOL in de DeFi-ruimte stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto analist: Solana koers is klaar voor gigantische koersstijging
Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
SOL koers worstelt met $145 niveau, maar fundamenten Solana-netwerk blijven sterk
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren