Solana
Solana

Solana razend populair onder financiële instellingen

Solana (SOL) is in trek bij verschillende financiële instellingen. Een belangrijke ontwikkeling vond plaats op 28 mei, toen PayPal zijn PayPal USD (PYUSD) stablecoin uitrolde naar het Solana-netwerk.

Bovendien lanceerde Visa in 2023 zijn Visa USD Coin (USDC) op Solana, wat het de tweede blockchain maakt die deze stablecoin ondersteunt, na Ethereum (ETH).

Samenwerking met PayPal

De samenwerking met PayPal markeert een belangrijke mijlpaal in de verdere institutionele adoptie van Solana. Deze stap vergroot de mogelijkheden voor gebruikers om veilige en snelle transacties uit te voeren.

De toevoeging van PYUSD aan het Solana-netwerk benadrukt het vertrouwen van toonaangevende financiële instellingen in Solana’s technologie en capaciteiten.

Belang van Solana voor financiële instellingen

Robinson Burkey, mede-oprichter en Chief Commercial Officer (CCO) van de Wormhole Foundation, benadrukte de voordelen van Solana voor financiële instellingen die hun diensten toekomstbestendig willen maken.

In een onderzoeksnota gedeeld met het crypto nieuwsplatform Cointelegraph, schreef hij dat toonaangevende bedrijven zoals PayPal, Stripe en Visa moeten inspelen op de behoeften van hun klanten door gebruik te maken van platforms zoals Solana. Volgens Burkey is Solana een logische keuze vanwege zijn hoge prestaties en lage kosten.

Toekomstige adoptie van Solana

Burkey voorspelde dat Solana in de komende jaren aanzienlijk meer institutionele adoptie zal zien. Dit komt omdat Solana voldoet aan de eisen van vooraanstaande financiële instellingen en hun klanten.

Solana’s populariteit bij grote betalingsinstellingen is te danken aan zijn hoge schaalbaarheid, met een theoretische doorvoersnelheid van tot wel 65.000 transacties per seconde (TPS).

Bovendien zijn de transactiekosten extreem laag in vergelijking met veel andere smart contract-platformen, met gemiddelde kosten van slechts $0.0025.

Komt er een Solana ETF?

Na de goedkeuring van Spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), voorspelden analisten de mogelijkheid van vergelijkbare fondsen voor andere cryptomunten.

Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered Bank, verwacht dat de SEC tegen 2025 crypto ETF’s voor Solana en XRP kan goedkeuren. Hoewel hij een goedkeuring in 2024 onwaarschijnlijk acht vanwege het complexe proces, is Kendrick optimistisch dat dergelijke fondsen een jaar later wel kunnen worden gelanceerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Komt er een gigantische Solana koersval?
Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken