Crypto prijs stijgt
Solana

Solana-rivaal Base verwerkt 400 transacties per seconde

Het Coinbase Ethereum Layer-2 netwerk Base haalt momenteel gigantische snelheden als het aankomt op het aantal transacties per seconde, zo blijkt in ieder geval uit claims van Jesse Pollak; die Head of Protocols is van Base.

Volgens Pollak gaat het om 300 tot 400 transacties per seconde die “zonder problemen” doorkomen bij Base.

Moet Solana zich zorgen maken?

Waar Pollak die data vandaan haalt is niet helemaal duidelijk, want op het moment van schrijven ligt het aantal transacties per seconde op 26,8 stuks en het maximum werd volgens Chainspect bereikt op 292 transacties per seconde.

Layer-2 ecosysteem analyseplatform L2Beat lijkt dat te bevestigen. Zij noteren voor de week van 8 april een gemiddelde van 37 transacties per seconde, wat nog steeds meer dan het dubbele is dan de 14 stuks van Ethereum.

In een reactie op de originele post van Pollak schrijft de anonieme handelaar Wazz dat die cijfers van 300-400 transacties per seconde zouden betekenen dat Ethereum al sneller is dan Solana.

Base is immers een Layer-2 oplossing voor Ethereum, waardoor de blockchain van Vitalik Buterin natuurlijk profiteert van de snelheid van Base. “Corrigeer me als ik ernaast zit, maar als dit waar is doet Base evenveel transacties per seconde als Solana”, aldus Wazz.

Sneller dan Solana?

Wazz voegt hieraan toe dat 60 procent van de 1.000 transacties per seconde van Solana zouden falen, waardoor de eigenlijke snelheid op 400 transacties per seconde zou moeten liggen.

Helius Labs CEO Mert Mumtaz plaatst op zijn beurt weer vraagtekens bij de cijfers van Wazz. Volgens hem moet je bij de cijfers van Base namelijk ook nog rekening houden met het aantal gefaalde transacties.

Hij voegt daaraan toe dat in het grootste blok van Base 94 procent van de transacties gefaald waren, waardoor de blockchain in werkelijkheid 41 transacties per seconde zou verwerken.

Afgaande op de discussies van deze heren lijkt de transactiecapaciteit op dit moment een hele belangrijke metriek om blockchains met elkaar te vergelijken. Dat lijkt het gevolg van het feit dat particulieren niet zoveel om decentralisatie geven, maar snelheid en gebruiksgemak veel belangrijker vinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?