Solana, SOL
Solana

Solana verliest $3 miljard aan marktkapitalisatie door crypto crash

Solana (SOL) heeft de afgelopen week een aanzienlijke daling doorgemaakt, waarbij miljarden dollars aan marktwaarde verloren zijn gegaan.

Op 6 juni werd de munt nog verhandeld voor $170, na een enorme stijging in de voorgaande 12 maanden. Sindsdien is de koers echter flink gedaald, met vandaag een dieptepunt van $123.

In de afgelopen week is de koers van SOL met meer dan 12% gedaald. Deze grote koersval hangt samen met de algemene waardedaling van crypto-activa en het negatieve investeerderssentiment in de cryptomarkt.

SOL koers stort in
SOL koers stort in – Bron: TradingView

Waarom daalt de Solana koers?

De Solana koers is dus flink gedaald, en daar zijn meerdere redenen voor. De eerste reden is het negatieve sentiment dat momenteel in de cryptomarkt heerst. Dit negatieve sentiment is duidelijk zichtbaar in de voortdurende uitstroom van kapitaal uit de Bitcoin ETF’s in Amerika.

Ook het nieuws dat Mt.Gox eindelijk begint met het terugbetalen van investeerders heeft veel zorgen aangewakkerd. Investeerders vrezen dat er enorme aantallen BTC-tokens op de markt gedumpt zullen worden. Zo’n plotselinge toename van het aanbod kan de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten aanzienlijk verlagen, wat negatief nieuws is voor de hele cryptomarkt.

De enorme toename van het aantal memecoins heeft ook een negatieve impact op Solana. Alleen al in mei werden er meer dan 500 duizend memecoins gelanceerd. Deze overvloed aan memecoins ondermijnt het vertrouwen in solide projecten zoals Solana en trekt kapitaal weg van deze projecten.

Crypto analist Kang voorspelt dat de Solana koers zou kunnen kelderen naar $80 “als de handel in memecoins de komende maanden pauzeert.”

De combinatie van factoren heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de Solana koers, waarbij miljarden dollars aan marktwaarde verloren zijn gegaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen