Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De afgelopen maanden heeft Bitcoin (BTC) het zwaar te verduren gehad, met een koersdaling van meer dan 20 procent sinds de recente all-time high in maart. Daarentegen hebben Amerikaanse aandelenindexen zoals de Nasdaq en de S&P 500 sindsdien recordhoogten bereikt.

Echter, sinds de publicatie van de CPI-gegevens hebben deze Amerikaanse aandelenindexen plotseling een terugval ervaren. Wat betekent dit voor de koers van Bitcoin?

Amerikaanse aandelen trappen op de rem

Er is duidelijk sprake van een omgekeerde correlatie tussen de aandelen- en cryptomarkten. Op donderdag openden de Amerikaanse indexen echter in de min. Rond het middaguur in New York stonden de Nasdaq 1,8 procent lager en de S&P 500 0,9 procent lager. De vraag is nu of de omgekeerde correlatie met de cryptomarkt intact blijft, of dat deze ontwikkeling de ellende voor de cryptokoersen verder zal vergroten.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De koers van Bitcoin is de afgelopen weken niet om over naar huis te schrijven. De correlatie met de Nasdaq is gedaald tot -0,84 en met de S&P 500 tot -0,82. Een waarde van -1 zou betekenen dat ze exact in tegenovergestelde richting bewegen.

Gisteren werd deze correlatie echter doorbroken. Zowel de aandelenmarkten als Bitcoin lieten een daling zien. De grote vraag is nu wat er gebeurt als de Amerikaanse aandelenmarkten deze daling voortzetten. Zou dit leiden tot een nog diepere correctie voor de cryptokoersen? Dit is moeilijk te zeggen, maar de kans bestaat wel degelijk. Joel Kruger, marktstrateeg bij de LMAX Group, zegt hierover:

“Op dit moment zien we dat het grootste risico voor crypto-assets is dat Amerikaanse aandelen, die momenteel zeer ‘overbought’ zijn, op het punt staan om een ommekeer te maken.” Hoewel de correlatie niet zeker is, zijn er tekenen dat een scherpe correctie in aandelen ook de cryptomarkt kan raken, zij het tijdelijk.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie profiteert van hevige marktcrash, altcoins lijden
Michael Saylor reageert op de crash: ‘Geloof in Bitcoin’
Robert Kiyosaki reageert op Bitcoin crash: ‘Blijf kalm en investeer’
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki: ‘Deze crash is jouw kans om rijk te worden’
Laatste keer dat dit gebeurde, steeg de XRP koers met 60.000% in één jaar
Bitcoin koers zakt fors: Waar komt de koersval vandaan?