Bitcoin, BTC
Bitcoin

Spanning stijgt voor Bitcoin Spot ETFs met aankomende SEC deadline

De anticipatie neemt toe naarmate de deadline voor de aanvragen van Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Funds (ETFs) nadert. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiterlijk op woensdag 10 januari met een aankondiging komt.

Nate Geraci, de president van de ETF Store, heeft enkele belangrijke aspecten geïdentificeerd die deze week de aandacht verdienen. In dit artikel belichten we een van de drie cruciale elementen in de aanloop naar de verwachte goedkeuring van de Bitcoin Spot ETFs.

Tweestaps goedkeuringsproces van SEC voor Bitcoin ETFs

Voor de goedkeuring van Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn twee technische criteria van essentieel belang. De eerste stap in dit proces is de goedkeuring van de zogenoemde 19b-4 aanvragen. Deze aanvragen, ingediend door de beurzen die van plan zijn de ETFs te noteren, beschrijven de noodzakelijke regelwijzigingen die nodig zijn om nieuwe financiële producten te kunnen aanbieden.

De tweede cruciale stap omvat de S-1 registratieaanvragen, ingediend door de uitgevers van de ETFs. Deze aanvragen zijn van groot belang omdat ze gedetailleerde informatie bevatten over de ETFs, waaronder het beoogde investeringsdoel, de bijbehorende risico’s, kosten en andere relevante details. Deze tweeledige aanpak waarborgt dat alle benodigde informatie en wijzigingen grondig worden beoordeeld voordat er een besluit wordt genomen over het al dan niet goedkeuren van de Bitcoin ETFs.

Een strijd in kosten

De kostenstructuur speelt een cruciale rol in de aantrekkelijkheid van de Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). De focus ligt hierbij op de vergoedingen die beleggers betalen om in deze ETFs te investeren. Voor beleggers zijn lage kosten een doorslaggevend element bij het kiezen van ETFs, aangezien lagere kosten over het algemeen aantrekkelijker zijn.

De vermogensbeheerders die een aanvraag voor Bitcoin ETFs hebben ingediend, concurreren onderling op basis van de kosten die zij in rekening brengen. Deze competitie is van belang omdat het de beleggers meer opties biedt en de markt stimuleert om efficiëntere en kosteneffectievere producten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, Fidelity biedt een relatief laag tarief van 0,39%, terwijl Invesco een iets hoger tarief hanteert van 0,59%. Deze verschillen in kostenstructuur kunnen bepalend zijn voor beleggers bij het maken van hun keuze, wat de dynamiek van de markt voor Bitcoin ETFs beïnvloedt.

Cruciale timing

De timing van de lancering van de Bitcoin ETFs is een ander cruciaal aspect. Er wordt gespeculeerd dat deze lancering al op donderdag zou kunnen plaatsvinden. De introductie van deze ETFs en de geldstromen die hieruit voortvloeien, kunnen een significante impact hebben op de Bitcoin-markt. Dit kan niet alleen de koers van Bitcoin (BTC) beïnvloeden, maar ook de algemene perceptie en acceptatie van cryptocurrencies in de bredere financiële wereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?