Newsbit

China

Standaarden vastgesteld voor fintech en blockchain bedrijven in China

China

The People’s Bank of China (ofwel PBoC) heeft een aantal industriestandaarden vastgesteld voor de financiële sector, inclusief blockchain.


Nieuwe normen

Volgens de onderdirecteur van de PBoC, streeft de bank naar een betere regulering van nieuwe technologieën die in de financiële sector worden toegepast.

De blockchain-technologie valt hier ook onder. In totaliteit zullen 17 categorieën van financiële technologieën aan de nieuwe normen gaan voldoen én moeten ze worden gereguleerd. Naast blockchain moeten ook cloudservices en kunstmatige intelligentie aan de nieuwe normen gaan voldoen. De financiële sector mist deze normen nu nog, aldus de onderdirecteur.

Deze nieuwe normen moeten de huidige regelgeving voor financiële diensten gaan verduidelijken en sterker maken. Op deze manier kunnen hoogwaardige ontwikkelingen plaats gaan vinden die de industrie gaan sturen.


Industriestandaarden

Eerder werden al normen vastgesteld voor mobiele financiële betalingsplatforms en voor spraak- en beeldherkenningstechnologieën. Het verschil is echter dat deze normen werden gecreëerd door de overheid.

Zo is de eerste industriestandaard ontwikkeld voor het registreren van alle nieuwe blockchain-projecten, met 500 opgenomen in de eerste twee tranches. De tweede industriestandaard is ontwikkeld voor 11 fintech-productcategorieën voor digitale betalingen.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top