Stripe
Blockchain

Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt

De financiële dienstverlener Stripe heeft zijn cryptocurrency-integratie uitgebreid naar de Europese markt. Hierdoor kunnen lokale klanten nu crypto kopen via creditcards of betaalpassen.

Online verkopers kunnen widget toevoegen

Volgens een rapport van de Irish Independent op 16 juli kunnen consumenten in de EU nu Bitcoin, Ethereum en vele andere cryptocurrencies aanschaffen met hun door Stripe uitgegeven kaarten. Stripe meldt dat online verkopers een “widget” voor crypto-aankopen aan hun websites kunnen toevoegen. Deze widget regelt zaken zoals kosten, geschillen en naleving van de Know Your Customer (KYC)-regelgeving met betrekking tot online cryptotransacties.

John Egan, het hoofd van crypto bij Stripe, verklaarde dat de uitbreiding cryptobedrijven in staat stelt om Europese consumenten “snel en eenvoudig cryptocurrencies te laten kopen.” Hij benadrukte dat handelaren die vertrouwen op Stripe’s onramp voor zaken als conversie-optimalisatie, identiteitsverificatie en fraudepreventie nu een wereldwijd publiek kunnen bereiken. Dit stelt hen in staat zich te concentreren op de groei van hun bedrijf en het helpen van hun klanten.

Eerste focus ligt op cryptomarktplaatsen en verkopers

Het rapport stelt dat deze stap in eerste instantie gericht is op cryptomarktplaatsen en -verkopers. Dit volgt op de recente aankondiging van Stripe dat het betalingen in stablecoins zou gaan ondersteunen, waarbij transacties direct worden omgezet in fiatvaluta’s zoals dollars of euro’s.

Op 15 juli stemde het durfkapitaalbedrijf Sequoia Capital uit Silicon Valley ermee in om $861 miljoen aan private aandelen van investeerders van Stripe op te halen, wat de waardering van het bedrijf verhoogde tot $70 miljard.

Hoodkantoor in San Fransisco & Dublin

Stripe heeft zijn hoofdkantoor in zowel San Francisco als Dublin, Ierland. Dublin, een EU-lid, heeft een hoog percentage cryptocurrencybezit per hoofd van de bevolking in Europa. Europa is marktleider in de wereldwijde cryptocurrencytransactiewaarde, goed voor 37,32%. Daarnaast is het een van de meest proactieve regio’s op het gebied van het creëren en handhaven van regelgeving voor de crypto-industrie.

Deze regelgeving helpt wetgevers financiële technologie te begrijpen en biedt handelaren en beurzen duidelijke richtlijnen voor het navigeren op de markt. De eerste reeks regelgevingen, gericht op stablecoins, ging in op 30 juni, en de volgende reeks wordt verwacht in december 2024.

Branche-experts voorspellen een leercurve voor bedrijven in de sector, maar beschouwen de regelgevingen over het algemeen als broodnodige duidelijkheid voor betere operaties voor gebruikers, bedrijven en wetgevers samen.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?