Police Car
Blockchain

Tattookilller zit vast voor het afpersen van een Nederlands Bitcoinbedrijf

Eén van de in totaal vier zogenoemde tattookillers, die verdacht worden van de moord op Onno Kuut, zit vast voor het afpersen van een Nederlands Bitcoinbedrijf.

Nederlands Bitcoinbedrijf slachtoffer van afpersing

Brian P., één van de vier tattookillers, zou samen met een handlanger een miljoen hebben geëist bij een Nederlands Bitcoinbedrijf. De tattookiller zit momenteel vast op een speciale afdeling van de gevangenis in Vught.

De verdachten zouden berichten hebben gestuurd waarin de slachtoffers en hun familie werden bedreigd, mits ze weigerden te betalen.

Als je besluit niet te betalen, maak ik van je leven een nachtmerrie.

Aldus het onderzoekdossier ‘Stuiver’

Daarnaast stuurden de criminelen volgens justitie een envelop met kogels op. Daarnaast werden er meerdere kogels geplaatst bij de huizen van de oprichters van het bedrijf. Het getroffen bedrijf was één van de eerste in Nederland waar men Bitcoin kon kopen en verkopen.

De oprichters van het bedrijf laten weten enorm geschrokken te zijn van deze poging tot afpersing. De slachtoffers hebben nadat ze de bedreigende teksten hadden ontvangen gelijk aangifte gedaan.

De tattookillers danken hun naam aan grote tatoeages op hun rug. In Chinese karakters staat daar “wees daadkrachtig”. Volgens het OM vormen ze een moordeskader.

Vier tattookillers werden in het begin van 2020 vrijgesproken van de moord op Onno Kuut. Kuut werd op 25 maart 2009 levenloos aangetroffen in de duinen van Hoek van Holland. Er was levenslang tegen hen geëist.

Ook slachtoffer Kuut had zo’n grote tatoeage op zijn rug. Er werd dan ook aangenomen dat hij lid was van de groep. Het OM is tegen de vrijspraak in beroep gegaan. Dat moet echter nog behandeld worden.

De tattookillers

Brian P. is volgens justitie één van de leiders van de groep de ‘tattookillers’. Brian P. zou de groep samen hebben geleid met zijn broer Cor. Echter werd de laatstgenoemde een jaar geleden neergeschoten op de Dominicaanse Republiek.

Vier tattookillers, tegen wie levenslang werd geëist werden in het begin van 2020 vrijgesproken voor de moord op Onno Kuut. Kuut werd op 25 maart 2009 dood gevonden bij Hoek van Holland. Enschedeër Onno Kuut maakte waarschijnlijk ook onderdeel uit van deze groep.

Mocht de rechtbank Brian schuldig achten voor de afpersing van het Bitcoinbedrijf, hangt hem een celstraf boven het hoofd van vier jaar.

Blockchain nieuws

VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins