Tether coin
Stablecoin

Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk

Tether Holdings, het bedrijf achter de grootste stablecoin ter wereld, USDT, heeft in het eerste kwartaal van 2024 een recordnettowinst van $4,52 miljard gerapporteerd. Dit is aangekondigd in hun recente kwartaalrapport. Opmerkelijk is ook dat het netto eigen vermogen van het bedrijf voor het eerst publiekelijk is onthuld en op 31 maart stond op 11,37 miljard dollar. Dit is een sterke toename ten opzichte van de 7,01 miljard dollar aan het einde van 2023.

Groot deel van winst verdiend via markt-tot-marktwinsten

Ongeveer 1 miljard dollar van de winst kwam van bedrijfsactiviteiten met Amerikaanse staatsobligaties, terwijl 3,52 miljard dollar werd verdiend door markt-tot-marktwinsten op Bitcoin- en goudposities van het bedrijf. Volgens CoinMarketCap blijft USDT de dominante stablecoin met een marktwaarde die de 110 miljard dollar overstijgt. In dit kwartaal heeft Tether 12,5 miljard dollar aan nieuwe USDT uitgegeven.

Het bedrijf rapporteerde ook een toename van 1 miljard dollar in overtollige reserves, die dienen als buffer om het aanbod van de stablecoin te ondersteunen, met de totale overtollige reserves die nu bijna 6,3 miljard dollar bedragen.

Verder toonde het rapport dat Tether voor meer dan 104 miljard dollar aan verplichtingen had tegenover ‘uitgegeven digitale tokens’. Echter, de waarde van Tether’s reserves overtrof deze verplichtingen op 31 maart met meer dan 6,2 miljard dollar.

75.354 Bitcoin in Tether’s BTC-wallet

De Bitcoin-wallet van Tether, bekend als ‘bc1q’, bevat momenteel 75.354 BTC, met een waarde van ongeveer 4,38 miljard dollar, volgens inzichten van het on-chain inlichtingenplatform Arkham Intelligence. Op 31 maart kocht Tether nog 8.888 Bitcoin voor 626 miljoen dollar van Bitfinex, wat het ‘bc1q’-adres van Tether de zevende grootste Bitcoin-houder maakt volgens BitInfoCharts.

Ondanks de recente daling van Bitcoin tot onder de $60.000, toont Tether volgens CoinStats een ongerealiseerde winst van meer dan 91%, wat neerkomt op meer dan 2 miljard dollar. Tether heeft aangegeven 15% van zijn nettowinst te investeren in Bitcoin om de diversiteit van de ondersteunende activa van zijn stablecoin te vergroten.

Stablecoin nieuws

Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren
PayPal’s PYUSD-stablecoin bereikt een marktkapitalisatie van $1 miljard
Tether annuleert plannen om eigen blockchain te lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?