Tether VAE
Stablecoin

Tether lanceert nieuwe stablecoin gekoppeld aan de dirham van de VAE

Tether, bekend van zijn USDT stablecoin, heeft aangekondigd een nieuwe stablecoin te introduceren die gekoppeld is aan de dirham (AED) van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Deze stap markeert een belangrijke uitbreiding van het bedrijf naar de financiële markten van de VAE.

Stablecoin lancering in samenwerking met in VAE gevestigde bedrijven

De nieuwe stablecoin wordt gelanceerd in samenwerking met de in de VAE gevestigde bedrijven Phoenix Group PLC en Green Acorn Investments Ltd. Deze samenwerking is gericht op het creëren van een digitale representatie van de dirham, ondersteund door liquide reserves uit de VAE. Tether benadrukt dat de nieuwe stablecoin, net als hun andere producten, volledig transparant zal zijn en voldoet aan robuuste reservenormen. Dit garandeert dat elk token dat gekoppeld is aan de dirham, de waarde van de AED nauwkeurig weerspiegelt, wat stabiliteit en vertrouwen biedt aan de gebruikers.

Tether verwacht dat de lancering van deze aan de dirham gekoppelde stablecoin gebruikers in staat zal stellen om op een kosteneffectieve manier te profiteren van de voordelen van de AED. Daarnaast zal de nieuwe stablecoin volgens het persbericht bijdragen aan het stroomlijnen van internationale handel en geldovermakingen, terwijl het ook bescherming biedt tegen valutaschommelingen en de transactiekosten verlaagt.

Enthousiasme vanuit Tether over uitbreiding

Paolo Ardoino, CEO van Tether, uitte zijn enthousiasme over de uitbreiding: “De Verenigde Arabische Emiraten ontwikkelen zich tot een belangrijk mondiaal economisch centrum. We zijn verheugd om onze gebruikers de mogelijkheid te bieden om met een aan de dirham gekoppelde stablecoin te werken, wat een waardevolle aanvulling zal zijn op ons bestaande aanbod.”

De samenwerking met Phoenix Group PLC, een technologieconglomeraat gevestigd in Abu Dhabi, moet bedrijven en individuen een essentieel hulpmiddel bieden voor transacties in de regio. Seyed Mohammad Alizadehfard, medeoprichter en CEO van Phoenix Group, benadrukte dat deze partnerschap de toewijding van zijn bedrijf weerspiegelt om financiële oplossingen te bieden aan hun klanten.

Naast de aankondiging van de nieuwe stablecoin, lanceerde Tether op 19 augustus ook hun bestaande USDT-stablecoin op de layer 1 Aptos-blockchain. Deze integratie is bedoeld om de wereldwijde toegang tot en het gebruik van digitale valuta te verbeteren, terwijl de transactiekosten verder worden verlaagd. Dankzij de snelheid en schaalbaarheid van Aptos kunnen gebruikers profiteren van extreem lage gaskosten, wat met name gunstig is voor grootschalige bedrijfsactiviteiten en microtransacties.

Stablecoin nieuws

BNB Chain lanceert gasloze stablecoin-transacties: Goedkoper en sneller betalen met crypto
BitGo lanceert USDS: een nieuwe stablecoin
USDC komt naar Sui-netwerk: Stablecoin breidt uit naar 15+ blockchains
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’