Tether USDT
Stablecoin

Tether lanceert USDT op Aptos-blockchain om transactiekosten te verlagen

Tether heeft zijn populaire stablecoin, USDT, nu ook beschikbaar gemaakt op de Aptos-blockchain. Dit besluit is genomen in een poging om de transactiekosten te verlagen en tegelijkertijd de toegankelijkheid van digitale valuta wereldwijd te verbeteren.

Profiteren van schaalbaarheid en snelheid van de blockchain

Met de integratie van USDT op Aptos wil Tether profiteren van de schaalbaarheid en snelheid van deze blockchain, waardoor gebruikers kunnen genieten van “extreem lage gaskosten,” die naar verluidt slechts een fractie van een cent bedragen. Deze ontwikkeling maakt transacties financieel aantrekkelijker voor uiteenlopende toepassingen, waaronder microtransacties en grootschalige bedrijfsactiviteiten.

Het succes van de Aptos-blockchain wordt onderstreept door een aanzienlijke toename van het aantal dagelijkse actieve gebruikers. In januari telde het netwerk gemiddeld 96.000 actieve gebruikers per dag, terwijl dit aantal in juli is gestegen tot 170.000. Bovendien werd in mei 2024 een recordaantal van 157 miljoen transacties op één dag verwerkt.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte dat de technologie van Aptos in staat is om snellere en kosteneffectievere transacties met USDT te faciliteren. Hij verklaarde: “Het team van Tether is enthousiast om samen te werken met het Aptos-ecosysteem, wat onze inzet om digitale valuta toegankelijker en functioneler te maken, versterkt.”

Samenwerking Nansen & Aptos

In juli kondigde blockchain-analysebedrijf Nansen een samenwerking aan met Aptos. Dit partnerschap heeft tot doel het ecosysteem van Aptos te versterken door gebruikers en investeerders te voorzien van de noodzakelijke analytische tools om trends binnen het netwerk te identificeren. Alex Svanevik, CEO van Nansen, gaf aan dat deze samenwerking cryptoteams in staat stelt om dieper in het Aptos-ecosysteem te duiken.

Ondertussen heeft de failliete cryptocurrencybeurs Celsius op 10 augustus een rechtszaak aangespannen tegen Tether. Celsius beweert dat Tether, in ruil voor een lening van USDT tijdens hun faillissementsprocedure, 39.543,42 BTC ontving als onderpand. Volgens Celsius liquideerde Tether de BTC tegen een prijs die de schuld vrijwel volledig dekte, waardoor er geen extra onderpand kon worden verstrekt. De rechtszaak eist $3,5 miljard aan terugbetalingen in Bitcoin, schadevergoedingen en juridische kosten.

Stablecoin nieuws

BNB Chain lanceert gasloze stablecoin-transacties: Goedkoper en sneller betalen met crypto
BitGo lanceert USDS: een nieuwe stablecoin
USDC komt naar Sui-netwerk: Stablecoin breidt uit naar 15+ blockchains
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’