Tether USDT
Stablecoin

Tether onthult reserves: Dit is hoeveel goud, Bitcoin en staatsobligaties het bedrijf bezit

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld, USDT, kreeg eerder kritiek wegens een gebrek aan transparantie rond de reserves. Recent heeft het bedrijf echter belangrijke cijfers gedeeld die de stabiliteit van zijn reserves onderbouwen.

Tether heeft voldoende reserves

Nieuwe gegevens tonen dat Tether 82.450 Bitcoin (BTC) bezit, met een geschatte waarde van $5,6 miljard, en 48 ton goud ter waarde van $4 miljard. Samen vertegenwoordigen deze activa ruim $9,6 miljard aan reserves. Op 27 oktober 2024 deelde CEO Paulo Ardoino deze cijfers via een post op X, waarmee hij reageerde op vragen over Tether’s reservebeleid. Tijdens een evenement benadrukte Ardoino verder dat Tether ook meer dan $100 miljard in Amerikaanse staatsobligaties in beheer heeft om de stabiliteit van USDT te ondersteunen.

Deze reserves zijn cruciaal voor de stabiliteit van USDT, dat gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en met een marktkapitalisatie van $120 miljard een belangrijke rol speelt in de cryptomarkt. Tether’s reserves zorgen ervoor dat de stablecoin waarde behoudt, zelfs bij marktschommelingen en grote opnames. Zonder voldoende reserves zou Tether mogelijk niet in staat zijn om zijn waarde volledig te dekken.

Onderzoek door Amerikaanse autoriteiten?

Vorige week meldde The Wall Street Journal een mogelijk onderzoek door de Amerikaanse overheid naar Tether wegens vermeende schendingen van sancties en anti-witwasregels. CEO Ardoino noemde deze geruchten “oud nieuws” en stelde dat er geen reden tot bezorgdheid is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Stablecoin nieuws

Crypto nieuws: Tether-CEO ontkent geruchten over Amerikaans onderzoek
Circle CEO: stablecoins worden biljoenen dollars waard
Afrikaanse fintech-pionier Yellow Card haalt $33 miljoen op in Series C-financieringsronde onder leiding van Blockchain Capital
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk