Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Toename Langetermijninvesteerders: Staat Bitcoin op het punt om omhoog te schieten?

Bitcoin (BTC) nadert een cruciale mijlpaal. Wanneer we de on-chain data analyseren, valt er een opmerkelijke trend te observeren. Meer dan 75% van alle Bitcoins is momenteel in handen van langetermijnbeleggers, wat dicht bij het historische hoogtepunt ligt.

Op weg naar de vierde Bitcoin Halving

We bevinden ons op koers richting de vierde Bitcoin halving, die gepland staat voor rond april 2024. Historisch gezien markeert dit moment het begin van de volgende bullmarkt, die gewoonlijk een jaar na de halving van start gaat. Een cruciaal kenmerk van een bullmarkt is de groei van het aantal langetermijninvesteerders.

Deze investeerders zijn over het algemeen minder geneigd om hun Bitcoin te verkopen, zelfs tijdens volatiele periodes. Dit gedrag beperkt het aanbod van de digitale munt op de markt, wat de prijs kan verhogen, vooral wanneer er een influx is van nieuwe investeerders die BTC willen aanschaffen.

Langetermijn investeerders die BTC bezitten
Langetermijn investeerders die BTC bezitten

Een hoog aantal langetermijninvesteerders wordt doorgaans gezien als een betrouwbare indicator voor het bereiken van een marktbodem. Uit de grafiek van BTCDirect blijkt dat in voorgaande bearmarkten een piek in het aantal langetermijninvesteerders steeds voorafging aan een stijging van de BTC koers.

Verwachting BTC koers

Indien we de geschiedenis als leidraad nemen, ligt het in de lijn der verwachting dat de BTC-prijs de komende maanden relatief stabiel zal blijven. De werkelijke impact van de aanstaande halving zal waarschijnlijk pas eind 2024 merkbaar worden, met de mogelijkheid dat Bitcoin in 2025 een nieuwe all-time high bereikt.

Diverse andere analyses ondersteunen het vooruitzicht van een bullrun in 2024. Analist Dave The Wave, die de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator hanteert, suggereert dat Bitcoin klaarstaat voor een bull run in het vierde kwartaal van 2024. Hij geeft daarnaast aan dat de digitale valuta al 15 maanden in een ‘koopzone’ verkeert, gebaseerd op het Logarithmic Growth Curves (LGC) model.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers