Toncoin

Toncoin koers keldert na arrestatie van Telegram-CEO in Frankrijk

De koers van Toncoin (TON) is flink gedaald nadat gisteravond bekend werd dat Pavel Durov, de CEO van Telegram, is aangehouden op een vliegveld in Frankrijk. Dit nieuws zorgde voor paniek onder beleggers, waardoor de waarde van de cryptomunt, die nauw verbonden is met het Telegram-netwerk, hard onderuitging.

Wat weten we tot nu toe?

Volgens de Franse tv-zender TF1 is de Russische techmiljardair Pavel Durov gearresteerd toen hij met zijn privévliegtuig landde op de luchthaven Le Bourget bij Parijs. De autoriteiten hebben dit nieuws echter nog niet bevestigd, en er is nog geen officiële verklaring gegeven over de reden van zijn arrestatie.

TF1 meldt dat Durov op een Franse opsporingslijst stond vanwege Telegram’s weigering om informatie over zijn gebruikers te delen. Hierdoor wordt de leiding van het bedrijf door de Franse justitie medeplichtig geacht aan zaken als drugshandel, fraude, terrorisme en het witwassen van geld.

Al langer hebben diverse landen grote problemen met Telegram en CEO Durov, omdat er via de app talloze overtredingen en misdaden worden gepleegd. Volgens de autoriteiten doet Telegram niets om deze criminaliteit tegen te gaan. Telegram heeft nog niet gereageerd op de arrestatie van hun CEO.

Toncoin koers zakt in na arrestatie Telegram-CEO

Direct na de arrestatie van de CEO van Telegram zakte de koers van Toncoin (TON) drastisch in. In een korte tijd daalde de waarde van de munt van $6,80 naar $5,39, wat neerkomt op een koersval van ongeveer 20 procent. Investeerders reageerden zo heftig omdat Toncoin nauw verbonden is met het Telegram-netwerk en wordt gezien als een belangrijke speler binnen de Telegram-gemeenschap.

De arrestatie van Pavel Durov bracht onzekerheid met zich mee over de toekomst van zowel Telegram als Toncoin, waardoor investeerders snel hun posities begonnen te verkopen om verliezen te beperken.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Toncoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten