Bearmarkt, Bearmarket,
Altcoin

Crypto-expert Travis Kling: ‘Altcoins staan voor donkere tijden

Travis Kling, de oprichter en CIO van Ikigai Asset Management, claimt dat er momenteel sprake is van een “stille ontslagcrisis” binnen de crypto-sector. Een “stil ontslag” werd een term die in 2022 populair was en gaat over medewerkers die het minimale doen op hun werk en alles wat “extra” mogelijk is laten liggen.

Maar in welke zin is dat van toepassing op de crypto-sector?

Wat betekent dit voor crypto?

“Wat ik zie en hoor is dat een groot deel van de crypto-gemeenschap simpelweg veel minder betrokken is dan in voorgaande jaren. Die betrokkenheid is minder, omdat er veel minder geloof is in de potentie van projecten om problemen in de echte wereld op te lossen en een significante mate van adoptie te behalen.

Dat was een droom die consistent is verkocht en gekocht vanaf het jaar 2017 tot en met 2022. ‘Crypto gaat problemen in de echte wereld oplossen en daardoor zal er significante adoptie plaatsvinden.’ Er zijn miljarden dollars aan kapitaal opgehaald op basis van deze aanname”, aldus Kling.

Nu wordt het volgens de hedgefonds-manager duidelijk hoe “waardeloos en belachelijk overgewaardeerd veel crypto-projecten zijn.”

Zouden de Bitcoin-maximalisten dan toch gelijk krijgen dat digitaal geld de enige waardevolle toepassing is voor de technologie?

Het gelijk van de Bitcoiners?

Op dit moment kunnen crypto-enthousiastelingen volgens Kling eventjes niet zien waar de volgende grote stijgingen zullen plaatsvinden.

“Er komt geen DeFi zomer. Er komt geen NFT zomer. Gaming is momenteel helemaal dood. De Metaverse bleek een complete grap. Decentrale sociale media doen het niet goed. Mensen proberen nu enthousiast te worden over de combinatie van crypto en AI, maar ik denk dat er geen fundamentele redenen zijn voor dat enthousiasme.

DePIN werkt en groeit. Dat is interessant en waarschijnlijk zitten daar de meest interessante altcoins van dit moment. Dat is dan ook een sector waar veel mensen nu naar kijken voor toekomstige koersstijgingen, gedreven door adoptie binnen de echte wereld”, zo lijkt Kling toch nog een beetje enthousiast te zijn.

De voornaamste conclusie lijkt op dit moment dat Bitcoiners hun gelijk krijgen en dat de technologie voornamelijk werkt voor het creëren van digitale schaarste. Een digitale store of value, die zou kunnen concurreren met goud. Veel meer dan dat is er tot nu toe niet uitgekomen en wellicht blijft het daarbij.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’