Trezor Wallet
Hack

Trezor komt met waarschuwing voor nieuwe phishing-aanval

De crypto wallet provider Trezor heeft een waarschuwing naar zijn gebruikers gestuurd. Er zou namelijk een nieuwe phishing-aanval rondgaan die zich richt op het stelen van hun privésleutels en daarmee hun crypto-investering(en).

Phishing-aanval is actief

Op 28 februari waarschuwde Trezor via Twitter gebruikers voor een actieve phishing-aanval. Deze aanval is bedoeld om geld van investeerders te stelen door hen te verleiden de herstelzin van hun crypto-wallet in te voeren op een nep-Trezor-website.

De phishing-campagne omvat dat aanvallers zich voordoen als Trezor en slachtoffers benaderen via telefoontjes, sms’jes of e-mails. Ze beweren dat er sprake is van een beveiligingslek of verdachte activiteit op het Trezor-account van het slachtoffer.

“Trezor Suite heeft onlangs een beveiligingsinbreuk doorstaan, neem aan dat al uw activa kwetsbaar zijn”, luidt het nepbericht, waarin gebruikers worden uitgenodigd om een phishing-link te volgen om hun Trezor-apparaat te “beveiligen”. Dit blijkt echter een grote scam te zijn.

Trezor vroeg dan ook via Twitter om deze berichten te negeren. Ze benadrukte hierbij dat ze nooit contact met zijn klanten zal opnemen via oproepen of sms, iets wat bij de actieve scam wel gebeurt. Het bedrijf voegde eraan toe dat Trezor geen enkel bewijs heeft gevonden van een datalek.

Stelen van herstelzin

Naar verluidt is de scam live sinds ongeveer 27 februari van dit jaar. Gebruikers worden onbewust doorgestuurd naar een domein van de hackers, waar vervolgens gevraagd wordt om hun herstelzin in te voeren. Het domein biedt een perfect gemaakte nep-Trezor-website die gebruikers vraagt om hun wallet te beveiligen door op een knop met de tekst “Start” erin te klikken.

Nadat gebruikers op de knop “Start” hebben geklikt, wordt hen gevraagd de herstelzin voor hun cryptocurrency-wallet op te geven.

De privésleutels, ook wel bekend als de herstelzin van de wallet, vormen het belangrijkste element van zelfbeheer bij het bewaren van cryptovaluta op een software- of hardware-wallet die niet in beheer is bij derden, oftewel “uw eigen bank zijn”. Het veiligstellen van de herstelzin is veel belangrijker dan het beveiligen van de hardware-wallet, omdat zodra de privésleutels in handen van kwaadwillenden zijn, de eigenaar geen controle meer heeft over zijn of haar cryptobezit.

Trezor vaker target van hackers

Kort nadat het metaverse-bedrijf The Sandbox op 26 februari te maken kreeg met een datalek, waarbij een phishing-e-mail naar gebruikers werd gestuurd, kwam het nieuws van de laatste phishing-aanval tegen klanten van Trezor.

Dit is niet de eerste keer dat Trezor-wallets het doelwit zijn van phishing-aanvallen. In april 2022 werden Trezor-gebruikers benaderd door aanvallers die zich voordeden als het bedrijf en hen verzochten een valse Trezor-app te downloaden.

In 2020 kreeg Ledger als slot ook te maken met een enorm datalek, waarbij aanvallers persoonlijke informatie van meer dan 270.000 Ledger-klanten wisten te stelen en vervolgens openbaar maakten.

Hack nieuws

Ilya “Dutch” Lichtenstein veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor Bitfinex-hack van 2016
Bedenker Bitcoin-mixer gaat 12 jaar de bak in
Man veroordeeld tot vijf jaar cel in VS voor diefstal van 120.000 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers zo gigantisch hard?
Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk