Bitcoin

Trump stelt voor om $35 biljoen nationale schuld af te betalen met Bitcoin

De Amerikaanse staatsschuld heeft inmiddels het absurde bedrag van $35 biljoen bereikt. In het huidige tempo komt daar elke honderd dagen nog eens een biljoen bij. Voormalig president Donald Trump wil hier iets aan doen, en hij denkt dat Bitcoin daarbij kan helpen.

Tijdens een interview met Fox News stelde hij voor om Bitcoin te gebruiken om de $35 biljoen tellende staatsschuld van de Verenigde Staten af te lossen.

Trump gooit een Bitcoin balletje op

Sinds dit jaar is Trump in rap tempo een voorstander van de cryptosector geworden, en in het interview deed hij daar nog een schepje bovenop. Hij prees de sector en benadrukte dat innovatie op het gebied van digitale assets cruciaal is voor de toekomst van Amerika. Volgens Trump kan Bitcoin een rol spelen bij het aflossen van de nationale schuld.

“Wie weet, misschien lossen we onze nationale schuld van $35 biljoen af? We geven ze een beetje Bitcoin en vegen onze $35 biljoen weg.”

Hoe Trump dit precies wil bewerkstelligen, is onduidelijk. Wel is het een feit dat Bitcoin een asset is met een beperkt aanbod. Dit kan in theorie inflatie tegengaan en mogelijk een nieuw financieel systeem vormen gebaseerd op ‘gezond geld’ en blockchaintechnologie. Terwijl de Amerikaanse overheid blijft geld bijdrukken om uitstaande schulden af te lossen, stijgt de waarde van Bitcoin in verhouding tot de dollar. Hiervoor zou er echter een volledige omarming van Bitcoin door het Amerikaanse financiële systeem moeten komen, een scenario dat momenteel nog heel ver weg lijkt. Bovendien is het de vraag of dit überhaupt het tij zou kunnen keren.

De gigiantische schuld van de Verenigde Staten

De schuld van Amerika bedraagt dus $35 biljoen. Het is moeilijk om te bevatten hoe astronomisch dit bedrag is. Om het in perspectief te plaatsen: het duurde ongeveer 200 jaar voordat de Amerikaanse nationale schuld de grens van $1 biljoen overschreed.

Tegenwoordig wordt datzelfde bedrag elke drie maanden toegevoegd aan de nationale schuld vanwege het begrotingstekort. In juni werd zelfs 76 procent van alle inkomstenbelasting gebruikt om rente op de staatsschuld te betalen, waardoor rentebetalingen een van de grootste uitgavenposten in de Amerikaanse begroting zijn.

Terwijl de staatsschuld van de Verenigde Staten toeneemt, blijft ook de waarde van de dollar dalen. Hoewel de dollar nog steeds de grootste internationale reservevaluta is, begint deze invloed af te nemen. Senator Cynthia Lummis heeft recentelijk een wetsvoorstel ingediend om een strategische Bitcoin-reserve in de Verenigde Staten op te bouwen.

Dit plan heeft als doel om 5 procent van het totale aanbod van Bitcoin te kopen en dit minstens 20 jaar aan te houden als bescherming tegen monetaire devaluatie en slecht fiscaal beleid. De tijd zal leren wat Bitcoin kan betekenen voor de Amerikaanse financiële situatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’