Bitcoin

Trump tegen de minister van Financiën: ‘Ga achter Bitcoin aan’

Volgens John Bolton’s nieuwe boek genaamd ‘The Room Where It Happened’ was Trump al lang voor zijn Twitter-tirade in juli 2019 een felle tegenstander van de Bitcoin.


Donald Trump haat de Bitcoin

Volgens de voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton wilde de Amerikaanse president Donald Trump Bitcoin op regelgevende basis hard aanpakken.

Een artikel van Forbes, geschreven op 18 juni, over Bolton’s nieuwe boek onthult dat Bolton hoorde dat Trump de minister van Financiën Steven Mnuchin vertelde om “achter Bitcoin aan te gaan”. Het gesprek tussen Trump en Mnuchin ging in mei 2018 over handelssancties en tarieven tegen China.

Het is niet de eerste keer dat Trump zijn woede uit over de cryptomunt. Hij ging in juli 2019 op een Twitter-tirade, waarin hij Bitcoin ‘geen geld’ noemde. Ook zei hij dat BTC gebaseerd is op basis van ijle lucht. Ook viel hij de Libra token van Facebook aan omdat het ‘weinig aanzien of betrouwbaarheid’ had.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Minister van Financiën doet grondig onderzoek

De minister van Financiën ondersteunde de positie van Trump in de media na de tweets van juli 2019 en zei dat het Witte Huis “alle crypto-activa aan het onderzoeken was”. Ook beweerde de minister dat BTC en andere cryptocurrencies vaker worden gebruikt voor het witwassen van geld dan contant geld.

In februari van dit jaar zei Mnuchin tijdens een hoorzitting dat hij met het Financial Crimes Enforcement Network enkele “belangrijke nieuwe vereisten” voor cryptocurrencies zou aankondigen, verwijzend naar meer toezicht door de federale regering om witwassen van geld te voorkomen.

Toch heeft Trump ook enkele beslissingen genomen die mogelijk ten goede zijn gekomen aan de cryptowereld. De Amerikaanse president heeft namelijk Mick Mulvaney benoemd tot stafchef van het Witte Huis. Mulvaney is pro-Bitcoin en noemde BTC een valuta die ‘door geen enkele regering kan worden gemanipuleerd’.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom