turkije crypto
Regulatie

Turkije trekt plannen voor nieuwe belasting op aandelen- en cryptowinsten in

Turkije heeft besloten om de plannen voor een belasting op winsten uit de aandelenmarkt en cryptomarkt niet door te voeren. Dit maakte vicepresident Cevdet Yilmaz bekend in een interview met Bloomberg.

De beleidswijziging maakt deel uit van bredere economische hervormingen die gericht zijn op het onder controle krijgen van de inflatie en het stabiliseren van de Turkse economie.

Turkse fiscale hervormingen

Yilmaz gaf aan dat de voorgestelde belasting op aandelen- en cryptowinsten niet langer op de agenda staat. In plaats daarvan zal de regering zich richten op het herzien van belastingvrijstellingen, wat een belangrijk onderdeel vormt van de fiscale hervormingen in het land.

De aankondiging komt op een moment van grote economische onzekerheid in Turkije. Het land kampt met een inflatiepercentage van maar liefst 52%, wat de koopkracht van de bevolking sterk onder druk zet. De regering probeert al langere tijd de inflatie te beteugelen, waarbij fiscale maatregelen een cruciale rol spelen in hun strategie.

Een belasting op aandelenwinsten werd eerder dit jaar overwogen als een mogelijke manier om de inflatie te beheersen, maar leidde tot onrust onder investeerders. De discussies over de belasting veroorzaakten een aanzienlijke daling in het handelsvolume van aandelen, wat de regering uiteindelijk deed besluiten de plannen in te trekken.

Positief nieuws voor de cryptomarkt

Ook voor de Turkse cryptomarkt is het afzien van de belasting goed nieuws. Turkije is de grootste cryptomarkt van het Midden-Oosten en Noord-Afrika en neemt bijna de helft van het totale crypto-handelsvolume in deze regio voor zijn rekening. De aanhoudende inflatie en economische onzekerheid hebben de interesse in crypto onder de Turkse bevolking sterk aangewakkerd.

Toch is Turkije niet de snelstgroeiende cryptomarkt in deze regio. Uit een recent rapport blijkt dat Saudi-Arabië en Qatar het snelst groeien, vooral dankzij de jonge bevolking in deze landen. Opvallend is dat decentralized finance (DeFi) steeds populairder wordt in deze landen. Lees in dit artikel meer hierover.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Tether speelt cruciale rol in ontmanteling van cryptobeurzen verdacht van witwassen
Changpeng Zhao, oprichter van Binance, vrijgelaten na vier maanden celstraf
Cryptotransacties in MENA-regio stijgen tot $338,7 miljard: Verenigde Arabische Emiraten snel groeiend cryptoknooppunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen