Cryptocurrency

Cryptocurrency

Twitch-abonnees krijgen 10% crypto-korting

Abonees op het wereldwijde streaming platform Twitch krijgen vanaf heden 10% korting wanneer zij betalen door middel van cryptocurrencies.


Populariteit Twitch

Twitch, het wereldwijde streaming platform dat onderdeel is van Amazon, heeft deze deal zaterdag aangekondigd. Gebruikers kunnen vanaf nu hun lidmaatschap betalen via Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) of Bitcoin Cash (BCH).

Twitch heeft over het eerste kwartaal van 2020 bijna 4 miljoen livestreamers, met ongeveer 1.45 miljoen gelijktijdige gebruikers. Hiermee is het livestreaming platform voor videogamers enorm populair.


Cryptocurrencies en Twitch

Gebruikers van Twitch konden voor het eerst al in 2014 betalen met cryptocurrencies. In 2018 werd het zelfs mogelijk om je favoriete streamer te helpen door een donatie te doen in crypto’s. Het betalen van een lidmaatschap met cryptocurrencies werd in het eerste kwartaal van 2019 echter stilletjes verwijdert, waarschijnlijk door tegenvallende resultaten. De betalingsoptie werd echter in juni 2019 weer toegevoegd. Het is hiermee slechts een paar maanden van de website geweest.

Het lijkt er nu echter op dat Twitch echt vertrouwen heeft gekregen in cryptocurrencies en het gebruik hiervan voor goederen en diensten graag willen stimuleren. Hierdoor krijgen cryptocurrencies meer opties dan ‘slechts’ een investeringsklasse. Om betalingen via cryptocurrencies mogelijk te maken, werkt het bedrijf samen met de cryptocurrency betalingsverwerker BitPay. Het is op dit moment nog niet bekend of er op (korte) termijn meer cryptocurrencies zullen worden ondersteund.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten