rechtszaak, rechter
Ripple

Update Ripple rechtszaak: 7 juni zitting over Hinman’s speech

7 juni is de volgende belangrijke datum in de Ripple rechtszaak. Er is een zitting gepland om Hinman’s speech te bespreken.

Toespraak van Hinman cruciaal

Al een paar jaar lang is de Ripple rechtszaak een hot topic. Op 18 mei heeft de SEC haar reactie ingediend op het antwoord die Ripple gaf op een SEC-briefing. In deze briefing beweerde de SEC dat de spraak documenten van William Hinman beschermt worden.

William Hinman en een toespraak in 2018 zijn cruciaal geworden voor Ripple. In 2018 zei de voormalig SEC directeur namelijk dat Bitcoin en Ethereum geen securities zijn. Dat Ripple dan plotseling wel wordt bestempeld als een security (effect) is volgens de advocaten van Ripple onjuist en oneerlijk.

Aangezien dit een heikel punt is voor de SEC heeft het er alles aan gedaan om het standpunt van Ripple tegen te gaan. De SEC heeft namelijk meer dan zes moties ingediend om de motie van Ripple te betwisten.

Volgende zittingsdatum bekend

Gisteren kondigde advocaat James Filan aan dat er op 7 juni een nieuwe conferentie plaats zal vinden. Dit om de SEC-claims van advocaat-cliëntprivilege met betrekking tot de 2018 Hinman-toespraakdocumenten te bespreken. Dit wordt dus de volgende zittingsdatum voor de zaak SEC v Ripple. James K. Filan schreef:

“BREAKING: Conferentie gepland voor dinsdag 7 juni 2022 om 15:00 uur om de hernieuwde bewering van de SEC over het privilege van advocaat en cliënt te bespreken met betrekking tot interne documenten met betrekking tot de toespraak van Hinman op 14 juni 2018.”

Aangezien de rechtbank eerder tweemaal in het voordeel van Ripple Lab heeft geoordeeld, zal elke uitspraak in het voordeel van Ripple Lab waarschijnlijk resulteren in meer moties van de SEC om de beslissing van de rechtbank aan te vechten.

Ripple nieuws

Waarom vandaag belangrijk is voor de Ripple vs. SEC rechtszaak
Ripple (XRP) nadert cruciaal prijsniveau: Doorbraak op komst?
CEO van Ripple onthult strategie voor de komende drie jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85