USDC
Stablecoin

USDC komt naar Sui-netwerk: Stablecoin breidt uit naar 15+ blockchains

USD Coin (USDC), de op één na grootste stablecoin ter wereld op basis van marktkapitalisatie, wordt binnenkort beschikbaar op het Sui-netwerk, een layer-1 blockchain. Dit werd bevestigd door Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, de uitgever van USDC.

Op 17 september kondigde Allaire deze belangrijke update aan, waarbij USDC zijn bereik verder uitbreidt naar meer dan 15 verschillende blockchains. De aankondiging werd gedeeld via het platform X, waarbij ook de Sui-netwerkambassadeur Stravia.sui111.sui betrokken was.

De integratie van USDC op Sui maakt gebruik van het Cross-Chain Transfer Protocol (CCTP), een on-chain oplossing die USDC-transacties tussen blockchains vereenvoudigt. Dit gebeurt door USDC op één blockchain te verbranden en opnieuw te creëren (minten) op een andere.

Wat is Sui?

Het Sui-netwerk werd gelanceerd in 2023 en is een Layer-1 blockchain die speciaal is ontworpen om de ontwikkeling van Web3-applicaties eenvoudiger te maken. Het netwerk gebruikt de Move-programmeertaal en ondersteunt parallelle transactie-uitvoering, wat zorgt voor meer efficiëntie en lagere kosten.

Volgens de Sui Foundation zal de toevoeging van USDC en het gebruik van CCTP de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en interoperabiliteit van het netwerk verbeteren. Dit geldt zowel voor ontwikkelaars als voor eindgebruikers. Adeniyi Abiodun, medeoprichter en Chief Product Officer van Mysten Labs, het bedrijf achter Sui, noemde het een belangrijke mijlpaal: “De beschikbaarheid van USDC als native asset op Sui biedt onze community toegang tot een van de meest betrouwbare digitale valuta’s ter wereld.”

USDC: Een groeiende stablecoin

USDC werd gelanceerd in 2018 door Circle, in samenwerking met de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. De stablecoin is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en begon als een ERC-20 token op de Ethereum-blockchain. Sindsdien heeft USDC zijn ondersteuning uitgebreid naar andere netwerken zoals Algorand, Solana en Polkadot.

Circle breidt verder uit

Naast de uitbreiding naar het Sui-netwerk, kondigde Circle onlangs plannen aan om USDC te integreren met Soneium, een Ethereum layer-2 netwerk dat ontwikkeld wordt door Sony Block Solutions Labs. Dit project is een samenwerking tussen de Japanse technologiegigant Sony Group en het in Singapore gevestigde Startale Labs.

Stablecoin nieuws

BNB Chain lanceert gasloze stablecoin-transacties: Goedkoper en sneller betalen met crypto
BitGo lanceert USDS: een nieuwe stablecoin
Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’