VeChain, VET
VeChain

VeChain (VET) koersupdate: Zakt de koers naar $0,015?

VeChain (VET), een gevestigde naam in de cryptowereld, heeft ondanks een afnemende marktomvang nog steeds een trouwe aanhang onder Nederlandse investeerders. De layer-1 blockchain blijft relevant, en dit is een uitstekend moment om de huidige koers te analyseren.

Welke cruciale niveaus moeten in de gaten worden gehouden, en wat kunnen we van de toekomst verwachten?

Neerwaartse trend voor VET zet door

Laten we eerst naar het grote plaatje kijken. Sinds mei 2022 beweegt VeChain zich binnen een duidelijk kanaal. De bovengrens van dit kanaal, rond de $0,050, werd voor het laatst in maart 2023 getest. Sindsdien bevindt de koers zich in een neerwaartse trend, met een huidige waarde van $0,021.

VeChain Wekelijkse grafiek – Bron: TradingView

Wekelijkse grafiek laat worsteling zien

Op de wekelijkse grafiek blijft de neerwaartse trendlijn het dominante patroon. Sinds maart heeft VET bijna tien keer geprobeerd deze lijn te doorbreken, maar zonder succes. Zolang deze lijn intact blijft en er geen ‘higher high’ wordt bereikt, is er weinig reden tot optimisme. Bulls moeten het niveau van $0,026 doorbreken om positieve signalen te geven.

Blijft de trendlijn echter weerstand bieden, dan moeten we rekening houden met een verdere daling. Een mogelijk koersdoel in dat scenario is de onderkant van het kanaal, rond de $0,015. Dit niveau heeft in de afgelopen twee jaar drie keer als sterke steun gefungeerd. Mocht de koers hier weer landen, dan kan dit een aantrekkelijk instapmoment zijn.

Dagelijkse grafiek bevestigt neerwaartse trend

Ook op de dagelijkse grafiek is de neerwaartse trendlijn duidelijk zichtbaar en blijft het een uitdaging voor de bulls om deze te doorbreken.

Duidelijk neerwaartse trendlijn op de dagelijkse grafiek – Bron: TradingView

Conclusie

Het bearish scenario is momenteel het meest waarschijnlijke voor VET. Zolang de trendlijn weerstand blijft bieden en er geen duidelijke doorbraak plaatsvindt, blijft de kans op een verdere daling naar $0,015 groot.

Aan de andere kant, als VET erin slaagt de trendlijn te doorbreken en een ‘higher high’ te noteren, kunnen we juist weer omhoog kijken. In dat geval ligt een bullish koersdoel rond de $0,050.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

VeChain nieuws

VeChain sluit strategisch partnerschap met CCRI voor duurzame toekomst
VeChain koers klaar voor gigantische prijsstijging van 60%
Analist verwacht extreme stijging voor VeChain
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’