Regulatie Nieuws

Veiligheidsregulator van Hong Kong komt in mei met uitvaardiging richtlijnen voor cryptolicenties

Naar verluidt zal de Securities Futures Commission (SFC) van Hong Kong aankomende maand richtlijnen uitbrengen met betrekking tot de uitwisseling van cryptocurrency.

Richtlijnen voor uitwisseling van cryptocurrency

Op 27 april rapporteerde Bloomberg dat de CEO van de SFC, Julia Leung, heeft aangegeven dat de commissie plannen heeft om richtlijnen uit te brengen met betrekking tot de uitwisseling van cryptocurrency.

Deze richtlijnen zullen naar verwachting de crypto-handelsplatforms ondersteunen bij het aanbieden van handelsdiensten aan particuliere beleggers vanaf 1 juni. Het rapport waar Leung waarschijnlijk naar verwees, benadrukte dat regelgevende vereisten tegen witwassen (AML) en Know Your Client (KYC) van groot belang zouden zijn.

Het licentieregime werd onderworpen aan een raadplegingsproces en er zijn naar verluidt meer dan 150 reacties van geïnteresseerde partijen ontvangen.

SFC houdt al toezicht op enkele handelsplatforms

Terwijl de meeste toekomstige licentiehouders van Virtual Asset Service Providers (VASP) nog in afwachting zijn van bevestiging, zijn er enkele handelsplatforms die al crypto-gerelateerde diensten aan investeerders aanbieden onder toezicht van de SFC. Volgens Reuters hebben OSL en Hashkey Group al licenties van de SFC mogen ontvangen.

Alhoewel Hong Kong de ambitie heeft om de volgende crypto-hub te worden, hebben (nog) niet alle handelsplatforms ervoor gekozen om voor de lange termijn te blijven. Bitget, een crypto-exchange met een reserve van circa $1,4/€1,3 biljoen, heeft er zelfs voor gekozen om te stoppen met het aanbieden van diensten aan klanten in Hong Kong wanneer het VASP-regime op 1 juni van kracht zal gaan. Het is nog niet bekend of meer exchanges zullen volgen.

Regulatie nieuws

Groeiende onrust in Amerikaans bankwezen stimuleert vertrouwen in Crypto
Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren