Hong kong
Regulatie

Veiligheidsregulator van Hong Kong komt in mei met uitvaardiging richtlijnen voor cryptolicenties

Naar verluidt zal de Securities Futures Commission (SFC) van Hong Kong aankomende maand richtlijnen uitbrengen met betrekking tot de uitwisseling van cryptocurrency.

Richtlijnen voor uitwisseling van cryptocurrency

Op 27 april rapporteerde Bloomberg dat de CEO van de SFC, Julia Leung, heeft aangegeven dat de commissie plannen heeft om richtlijnen uit te brengen met betrekking tot de uitwisseling van cryptocurrency.

Deze richtlijnen zullen naar verwachting de crypto-handelsplatforms ondersteunen bij het aanbieden van handelsdiensten aan particuliere beleggers vanaf 1 juni. Het rapport waar Leung waarschijnlijk naar verwees, benadrukte dat regelgevende vereisten tegen witwassen (AML) en Know Your Client (KYC) van groot belang zouden zijn.

Het licentieregime werd onderworpen aan een raadplegingsproces en er zijn naar verluidt meer dan 150 reacties van geïnteresseerde partijen ontvangen.

SFC houdt al toezicht op enkele handelsplatforms

Terwijl de meeste toekomstige licentiehouders van Virtual Asset Service Providers (VASP) nog in afwachting zijn van bevestiging, zijn er enkele handelsplatforms die al crypto-gerelateerde diensten aan investeerders aanbieden onder toezicht van de SFC. Volgens Reuters hebben OSL en Hashkey Group al licenties van de SFC mogen ontvangen.

Alhoewel Hong Kong de ambitie heeft om de volgende crypto-hub te worden, hebben (nog) niet alle handelsplatforms ervoor gekozen om voor de lange termijn te blijven. Bitget, een crypto-exchange met een reserve van circa $1,4/€1,3 biljoen, heeft er zelfs voor gekozen om te stoppen met het aanbieden van diensten aan klanten in Hong Kong wanneer het VASP-regime op 1 juni van kracht zal gaan. Het is nog niet bekend of meer exchanges zullen volgen.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?