Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het brein achter Ethereum, Vitalik Buterin, constateert dat mensen de superioriteit van crypto-betalingen nog altijd onderschatten. Volgens Buterin zijn crypto-betalingen een “grote boost” voor de internationale handel, goede doelen en zelfs voor binnenlandse betalingen.
Het is volgens Buterin niet alleen de mogelijkheid om overheidscensuur te voorkomen, maar ook het gemak dat crypto-betalingen “superieur” maakt ten opzichte van de traditionele systemen. De adoptie van betalen met crypto begint ook langzaam stappen te zetten. Uit een onderzoek van PYMNTS met de titel “Paying With Cryptocurrency” blijkt dat 85 procent van de bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar bezig is om crypto te integreren als betaalmogelijkheid.
Ook de beschikbaarheid van crypto-betaalkaarten neemt in rap tempo toe. Neem bijvoorbeeld de recente samenwerking tussen Binance en Mastercard om een betaalkaart in Argentinië te introduceren. Een land dat zich perfect leent voor de adoptie van crypto, omdat de inflatie daar compleet de pan uit rijst. Veel van deze kaarten belonen zijn gebruikers ook met cashback in de vorm van crypto en faciliteren betalingen met verschillende cryptocurrency’s.
Buterin ziet dat crypto-betalingen op dit moment het meeste tot hun recht komen bij internationale betalingen en steun aan goede doelen. Betalingen met fiatgeld kunnen in die gevallen lang duren en kosten vaak veel geld. Het enige probleem is dat de ontvanger van de crypto deze vaak nog moet omzetten om daar daadwerkelijk spullen mee te kopen. Dat is overigens iets wat Buterin niet direct aanhaalt. Het omzetten van Bitcoin in fiatgeld bij een exchange kost immers ook geld, waardoor je een deel van de ‘winst’ kwijtraakt.
De oorlog in Oekraïne is een goed voorbeeld van de eenvoud van crypto-betalingen om goede doelen te steunen. Vice president Mykhailo Federov liet op 18 augustus weten dat het land via crypto al ruim 54 miljoen dollar ophaalde voor het conflict. Niet iedereen is overigens bullish over crypto-betalingen. De tegenargumenten zijn vooral gebaseerd op de volatiliteit, de complexiteit, wetgevingsrisico’s en hoge transactiekosten.
Ontdek waarom analisten optimistisch zijn over de toekomst van Ethereum. Kom meer te weten over de huidige prijs en de mogelijke groei naar $7.000 in 2025.
Ontdek waarom Ethereum (ETH) moeite heeft om Bitcoin (BTC) bij te houden. Leer meer over de dalende trend en de gevolgen voor altcoins.
Bitcoin en Ethereum zijn fors gedaald door inflatiezorgen en macro-economische onzekerheden. Ontdek de oorzaken en mogelijke gevolgen voor crypto.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.