vitalik-buterin
Blockchain

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin voorziet een scenario waarin kunstmatige intelligentie en blockchain-technologie samen van waarde kunnen zijn op Twitter (X). Tijdens de Korea Blockchain Week 2024 deelde hij zijn idee om het proces van waarheidsvinding op Twitter te versnellen.

Twitter Community Notes

Op Twitter is het mogelijk om met Community Notes context toe te voegen aan misleidende tweets. Mensen kunnen onder tweets “notes” toevoegen, die onder een bericht worden geplakt als ze voldoende positieve stemmen krijgen.

De bovenstaande afbeelding is hier een voorbeeld van. Iemand beweert dat walvissen geen zeewater kunnen drinken, omdat zij net als wij zoogdieren zijn.

In de Community Note onder het bericht staat vervolgens een reactie uit de gemeenschap, waarin we kunnen lezen dat de nieren van walvissen meer zout kunnen verwerken dan die van mensen. Zodoende kunnen zij wel zeewater drinken.

Hoewel dit soort Community Notes waardevol zijn, komen ze volgens Buterin niet snel genoeg. Dat zorgt ervoor dat mensen alsnog misleid worden, voordat de Community Notes onder de publicaties verschijnen.

Wat is dan de oplossing?

Buterin voegt toe dat iedere vertraging die nodig is om context onder berichten te krijgen “te lang” duurt. De oplossing kan volgens hem liggen in prediction markets, zoals we die bijvoorbeeld bij Polymarket zien.

Prediction markets zijn open markten die het gebruikers mogelijk maken om te wedden op bepaalde uitkomsten. Als voorbeeld geeft hij ook Polymarket, waar mensen bijvoorbeeld kunnen inzetten op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.

“Je kunt prediction markets zien als een bouwblok dat andere mechanismen sneller maakt. […] Je neemt een bestaand mechanisme en maakt het sneller door iets toe te voegen waarmee mensen geld kunnen verdienen als ze het bij het juiste eind hebben.”

Dit kan volgens Buterin het proces van waarheidsvinding versnellen en deelnemers daaraan ook belonen. Als Buterin hier gelijk in heeft, dan kan dat weleens een boost opleveren voor deze toepassing van blockchain-technologie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Blockchain nieuws

Donald Trump lanceert cryptoplatform ‘World Liberty Financial’ op 16 september
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt