Bitcoin

Volgt de Bitcoin prijs een ‘4-jarige cyclus’?

Bitcoin analist Benjamin Cowen heeft onlangs een nieuwe video uitgebracht. In tegenstelling tot anderen stelt Cowen dat BTC geen waarneembaar patroon volgt.


Halving zorgt mogelijk niet voor prijspiek

Bitcoin heeft twee belangrijke periodes van aanzienlijke prijsgroei doorgemaakt. Beide vonden plaats vlak na de halvings die in 2012 en 2016 plaatsvonden. Het is dus logisch dat cryptofans verwachten dat een vergelijkbare waardepiek zal plaatsvinden wanneer de blokbeloning in mei dit jaar opnieuw met de helft wordt verlaagd.

Cowen is het echter niet eens met deze theorie. Hij verwijst naar marktgegevens die suggereren dat de waardegroei van Bitcoin niet zo’n eenvoudig 4-jarig patroon heeft gevolgd. Integendeel, vanaf het begin van de Bitcoin is een reeks pieken en dalen over verschillende langere periodes te zien. Deze trends houden langer aan naarmate de marktkapitalisatie groeit.

Als Cowen het bij het rechte eind heeft, blijft Bitcoin tot 2022 in wat de analist een ‘accumulatieperiode’ noemt. Hierna zal de prijs weer gaan stijgen.

Het is trouwens belangrijk om te weten dat Cowen al lang bullish is over Bitcoin en de cryptomarkt als geheel. Hij heeft in het verleden verklaard dat de totale cryptowaarde de komende jaren USD $11 biljoen zou kunnen overschrijden. Hierbij zou Bitcoin een prijs bereiken van ruim $100.000.


Crisis zet alle voorspellingen op losse schroeven

We hebben de afgelopen tijd al enorm voor voorspellingen voorbij zien komen. De vraag is echter of deze nog kloppen. Bij toekomstige voorspellingen moet rekening gehouden worden met de huidige crisis. De impact hiervan is nog niet volledig gerealiseerd. Het is zeer waarschijnlijk dat de wereld binnenkort een langdurige periode van inflatie en hoge werkloosheid zal zien. Cryptocurrencies moeten in een dergelijke omgeving opereren en daarom hebben hun prestaties de komende maanden geen precedent.

Centrale banken willen graag grote hoeveelheden fiat bij drukken om hun economie te stimuleren. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat Bitcoin een investeringsstijging zal ervaren. Mensen willen hun rijkdom beschermen tegen inflatie.

Desalniettemin zouden zwakkere economieën ook geld in riskantere, meer speculatieve activa zoals cryptocurrencies kunnen stoppen. In werkelijkheid komt de cryptowereld in onbekende wateren terecht. Het is dus heel lastig om te voorspellen hoe het verder zal gaan.

Ondanks de economische problemen gaan ontwikkeling onverminderd door. Dit feit moet ook in overweging worden genomen bij het analyseren van het groeipotentieel van Bitcoin de komende maanden. In feite blijft blockchain technologie op schema voor wijdverbreid gebruik op gebieden zoals logistiek en internet-of-things (IOT). Deze ontwikkelingen kunnen de waarderingen erg beïnvloeden.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85